Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nečekaná zpráva pro Terezu: Změní jí délku trestu!

Autor: jel - 
2. května 2021
05:00

Tereza (24) byla v roce 2018 odsouzena k více než osmiletému trestu vězení za pašování heroinu. Přestože se snaží, aby soud projednal její odvolání, v pákistánském vězení si už odseděla více než tři roky. Teď ale přišla alespoň jedna dobrá zpráva. 

Vláda se rozhodla, že u příležitosti muslimského Svátku přerušení půstu sníží vězňům tresty. Blesk o tom informoval pákistánský novinář Alí Aršád. Novinář uvedl, že tamní Ministerstvo zahraničí připravilo konečný návrh, podle něhož by měly být vězňům sníženy tresty. Návrh nyní dostala ke schválení vláda a poté by měl o snížení trestů informovat prezident země.

„Terezin trest bude zkrácen o měsíc. Vláda se rozhodla snížit vězňům tresty u příležitosti Svátku přerušení půstu,“ prozradil Aršád. Jedná se o muslimský svátek, kterým je zakončen ramadán, islámský měsíc půstu. Letos připadá na 13. května a slaví se tři dny. Nejpozději v první den tohoto svátku musí věřící darovat zakát (almužnu). Tím vyváží neúmyslná pochybení během ramadánu.

Češka podle informací Blesku ve vězení muslimský zvyk přijala a postní měsíc dodržuje. „Jí ve čtyři hodiny ráno před rozedněním a pak až večer, spolu s ostatními,“ uvedl novinář. Ten také doplnil, že Terezin trest už byl dříve u příležitosti jiných svátků zkrácen o tři měsíce. Dodal, že tento vstřícný krok se ovšem nevztahuje na závažné zločiny, jakými jsou vraždy nebo terorismus.

Terezu chytili před třemi lety na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu v kufru. Byla odsouzena k osmi letům a osmi měsícům ve vězení, rozsudek je však nepravomocný.

Přestože si již značnou část trestu odseděla, stále nedosáhla toho, aby soud její odvolání projednal. Vystřídala kvůli tomu několik právních zástupců, poslední změnu udělala v březnu. Nyní už se snad blýská na lepší časy, podle Aršáda soud přijal a měl by brzy projednat její žádost. Datum stání ale zatím nezná.

jarys5 ( 4. května 2021 10:15 )

No jo, jenže Kájínek seděl za mřížema třikrát delší dobu a Tereza H. musí sedět "jenom" osm let. Získává zkušenosti, že není radno spolčovat se ze Šmejdama.

salto ( 3. května 2021 09:20 )

tomik007: A možná i na mikrovlnku

100macik100 ( 2. května 2021 17:47 )

No... naloží prospěšně...pro ostatní přísun fetu a pro sebe blahobyt. Toho se nezřekne nikdy. Kolik lidí kvůli ní zemřelo na fet, kolik rodičů bylo zoufalých... má nárok na poučení se z chyb? Ne, nemá...

100macik100 ( 2. května 2021 17:42 )

Těžko jí nechají kumpáni, na které bonzovala, odejít zdravou do své domoviny. A co ji teprve čeká od lidí tady...dala se k muslimům se vším všudy, ať tam zůstane. Změna váhy kufru o 9 kg, to by poznal i chlap...tak ať nekecá a třeba tam i shnije.

sasajedafofry ( 2. května 2021 17:22 )

A jakou šanci dostali ti, kteří se jejím fetem zničili?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání