Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Regina (45) z Velešovic se pohřešuje už téměř 5 měsíců: Je do zmizení zapleten přítel?

Autor: jel - 
28. února 2021
06:00

O sympatické Regině z Vyškovska už nikdo neslyšel od čtvrtého října. V ten den měla podle výpovědi jejího bývalého partnera Vladimíra nastoupit do autobusu a odjet za kamarádkou, od té doby už ji nikdo z blízkých nespatřil. Sourozencům pohřešované ženy se však na případu zdá podivných hned několik věcí. Především chování Reginina bývalého přítele.

„Regina je veselá, kamarádská, takovej živel, ale v dobrém slova smyslu. Ráda vařila, pekla, měla ráda děti, ale vlastní mít nemohla. Milovala psy, měla svého psa, podporovala útulky,“ popsala pro pořad Na Stopě Reginu její sestra Gabriela M. Pracovala v domově pro osoby s tělesným postižením a navíc vlastnila také stolařskou dílnu.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek uvedl, že poslední prokázaný pohyb Reginy Havířové byl v sobotu 3. října v 18 hodin. To skončila směnu v práci, kam se pak měla vrátit v úterý, už ji ale nikdo neviděl.

Zmizení nahlásil bývalý přítel pohřešované, Vladimír. Ten se ale policii nezmínil, že se s Reginou rozešli, vystupoval tedy dál jako její přítel. Uvedl, že jeho expartnerka odjela v neděli čtvrtého října autobusem za kamarádkou. Podle Maláška se ovšem policii nepodařilo tento pohyb prokázat. Řidič ani nikdo z cestujících si totiž nepamatují, že by ženu v autobuse viděli. Navíc měla na návštěvu odjet jenom s kabelkou, ve které měla peněženku a klíče z práce.

„To nám přišlo divný, a proto jsme se spojili s tou kamarádkou, která nám řekla, že žádnou takovou návštěvu domluvenou neměly,“ uvedla sestra. Vladimír poté, co zjistil, že Regina nepřišla na oběd s kamarádkou a v úterý pak ani do práce, celou věc oznámil na policii. Nikomu z rodiny však nezavolal.

„Věděli jsme od sestry, že už se před časem rozešli a jenom tam spolu žili v tom domě. Regina měla v plánu prodat ten dům, splatit hypotéku, pořídit si bydlení pro sebe a psa a o zbytek se pak rozdělit s Láďou,“ popsala nešťastná sestra s tím, že Vladimír by rozchodem přišel i o práci, protože pracoval v Reginině stolařské dílně.

Vztahovým problémům navíc předcházel velice podivný incident, který v pořadu popsali sourozenci pohřešované. Když Vladimír nesl z dílny firemní hotovost (70 tisíc korun), údajně ho přepadli na ulici v Brně a peníze mu ukradli. „Vladimír nám detailně popisoval, jak ho přepadli, jak ho mlátili. Poté se ale ukázalo, že vše bylo jinak,“ řekl bratr Reginy. Ukázalo se, že Vladimír si domluvil schůzku s ženou na privátě, kde ho právě okradli.

Podívejte se také na video o brutální vraždě dvou stopařek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání