Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánoční trhy v Brně: Zase je otevřeli, ale připomínají Potěmkinovy vesnice

Autor: jn - 
30. listopadu 2021
13:45

Obrat v Brně! Radnice, která nechala v pátek jen pár hodin po zahájení uzavřít vánoční trhy ve městě, změnila názor. „V souladu s platnými opatřeními je část stánků otevřena, postupně se zprovozní i další,“ informoval mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Reálná situace na trzích ale zatím připomíná spíše Potěmkinovy vesnice. Jednotky stánkařů s vánočním zbožím zachraňují od úplného debaklu školní výlety. Po náměstích totiž procházelo v úterý jen minimum koupěchtivých. „Aspoň, že si ty děti něco koupí pro rodiče na Ježíška,“ posteskla si stánkařka prodávající ozdobné svíčky.

Grog si vypijte někde cestou, vybízí trhovci

Větší tlačenice však panuje u okýnek, odkud se prodává svařák nebo punč. „Musím vás upozornit, že nápoj není určený k přímé spotřebě. Chodí nám sem kontroly, musíte vše vypít někde cestou,“ snaží se zachránit prodejci horkých lihovin.

„No jo. Je to na hlavu. Hlavně, že může mít otevřeno Olympia, Vaňkovka i další hypermarkety,“ kroutí hlavou kupující, srkající své kelímky potupně na nárožích Brna.

Náměstí pak ožívají večer. Takřka pokoutně. Nabito bývá - zákaz nezákaz - hlavně před nonstopy. Především mladí lidé si kupují alkohol a popíjejí jej v promrzlých ulicích. 

VIDEO: Rozčarovaní trhovci v pátek otevřeli a po pár hodinách opět zavřeli stánky na vánočních trzích v Brně.

Video  Z nařízení vlády končí vánoční prodej trhovců na Zelném trhu v Brně  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa