Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak se v Česku vyvíjí očkování a kde všude se očkuje? Podívejte se, jak se registrovat

Autor: mah, swp - 
27. prosince 2021
15:38

Očkování v Česku běží už od prosince 2020. Na podzim 2021 pak začalo přeočkování posilující třetí dávkou. Podívejte se v přehledných grafech, jak očkování v Česku probíhá, jaký má vliv na hospitalizace a jak se k němu registrovat.

Průběh očkování

Očkování v Česku začalo na konci prosince 2020 očkováním nejstarších seniorů a zdravotníků. První lidé se druhé dávky následně dočkali přibližně v polovině ledna 2021. Proočkovanost populace začala ovšem výrazněji zrychlovat až začátkem března.

Od podzimu 2021 pak začalo přeočkování posilující třetí dávkou.

Vliv očkování na hospitalizace

Následující graf ukazuje, jak se v Česku vyvíjel podíl plně očkovaných lidí v populaci a jak se vyvíjel index hospitalizace, ten ukazuje vztah mezi počtem lidí v nemocnicích a sedmidenní incidencí nově nakažených.

Kde se nechat očkovat

Očkování v současnosti probíhá na více než 400 očkovacích místech napříč Českou republikou. Jejich přehled můžete najít na stránkách Úřadu zdravotnických informací a statistiky ČR.

Vytíženost jednotlivých míst pak můžete najít například na webu projektu OpenDataLab

Jak se registrovat k očkování

  • Zájemce o očkování se nejprve registruje na webu crs.uzis.cz nebo na webu registrace.mzcr.cz
  • Při vstupu do formuláře zadáte telefonní číslo, na které přijde kód pro potvrzení, což je bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přihlašování do počítačových programů
  • Přihlášený bude poté zadávat jméno, trvalé bydliště, rodné číslo a číslo a název své zdravotní pojišťovny, vybere také preferované místo, kde se chce nechat očkovat
  • Systém vypíše volné termíny, na které je možné se registrovat
  • Pokud nebude volný termín, registrace zůstane v databázi. Až se termín uvolní, dá systém vědět přes SMS zprávu
  • V SMS, kterou registrovaný obdrží, přijde další kód, kterým svou rezervaci potvrdí
  • Vybírat si rovnou budete moci termín pro obě dávky
  • Na samotné očkování si vyhraďte minimálně 45 minut
  • Vezměte si s sebou kartičku pojištěnce. Lékař s vámi na místě vyplní souhlas s očkováním a také vaši anamnézu
  • Po aplikaci dávky byste měli v místě očkování 30 minut počkat, aby v případě nežádoucích účinků vám mohli zdravotníci pomoci

Video  Pro Čechy 40+ očkování od pondělí. Babiš oznámil změny i u dodávek vakcín praktikům  - ČTK
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

slafa ( 15. ledna 2022 04:51 )

Ockovani nepo­maha­.https­://www­.bit­chute­.com/v­ideo/H­fiBjqh­LJ8fh/

janek490 ( 9. ledna 2022 20:53 )

Hlavne jim podepiste, ze kdyz vas zmrzaci , ze vam nic nedluzi, nemusi se starat o vase deti ani o vas , maji na to VAS VLASTNI PODPIS. Podepsanim se dobrovolne stavate pokusnou krysou americke spolecnosti. Zmrzaci vam decka, ale to je v poradku. Oni uz tu nebudou az se to projevi.
Hlavne co nejvice davek aby do vas vpravili co nejvice nanocastic a plne rozhodovali kdy umrete.Staci dat tri ctyri davky a budete na dalkove ovladani.

cid2000 ( 19. července 2021 07:52 )

Kdo chce ať se očkuje.Je děsný,že farmaceutické firmy nenesou žádnou zodpovědnost za případné úmrtí nebo komplikace a přitom vás stát začíná násilím nutit k očkování!!??Každý úředníček co má do pr.d.e.le díru vymýšlí restrikce proti 7 milionům nenaočkovaných občanů jak vás zavřít a izolovat !!Restrikce měli být hlavně proti těm co byli lyžovat v Itálii nebo Zanzibaru a přitáhli covida nebo přitáhnou teď z Chorvatska atd.. a proti těm co během lockdownu porušovali úmyslně pravidla a chodili na ilegální podzemní uhemované zapocené discotéky a chlastačky v kopkách(normální člověk popil soudek případně na zahradě pod přístřeškem u garáže nebo v přírodě u vody na pikniku na dece )!! Já žádné tyto profláklé destinace nevyh­ledá­dávám­,žije­me si s rodinou,dětma v klidu na chatě u bazénu u lesa, sportujeme, jezdíme na výlety mimo profláklé trapné destinace(které nehlásí rádio,Tv),na běžky chodíme mimo Bedřichov,kde je mraveniště free-cool-in namachrovaných masňáků co chtějí vyjetou skleněnou stopu bez námahy a dodružujeme základní hygienická pravidla a jsme bez covidu celou dobu a teď mě chtějí trestat a svádět na mě, že já šířím covid proboha,který ho neměl je x-krát testovaný,neriskuje v davech lidí,ovcí bez vlastního nápadu na život(kterým musí pořád někdo radit kam jít za zábavou o víkendu) atd.!!! Horší než komouši!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa