Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřela další babička s koronavirem z domova seniorů v Michli. Byla vážně nemocná

Autor: ČTK - 
30. března 2020
16:59

Ve Všeobecné fakultní nemocnici zemřela v noci na pondělí už čtvrtá seniorka z domova v Čapkově ulici v pražské Michli. Dvě ženy s COVID-19 zemřely ve čtvrtek, jedna v neděli.

Smutná zpráva přišla v pondělí odpoledne z pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Zemřela další seniorka, ročník 1929, nakažená koronavirem, která žila v domově seniorů v pražské Michli. V pořadí se jedná už o čtvrté úmrtí nakažených klientů tohoto domova. „Jednalo se o vážně nemocnou onkologickou pacientku. Ve VFN byla krátce hospitalizována na I. Klinice tuberkulózy a respiračních nemocí,“ uvedla mluvčí nemocnice Marie Heřmánková.

Jedna babička, ročník 1940, která také žila v michelském domově, zemřela ve VFN v neděli. „Bezprostřední příčinou jejího úmrtí nebyla nákaza COVID-19, byť ji vyšetření u ní potvrdilo. Jednalo se onkologickou pacientku. Ve VFN byla krátce hospitalizována na I. Klinice tuberkulózy a respiračních nemocí,“ uvedla mluvčí.

Již ve čtvrtek po krátké hospitalizaci ve Všeobecné fakultní nemocnici zemřely dvě ženy z domova důchodců v pražské Michli. Ani u nich nebyl COVID-19 bezprostřední příčinou úmrtí, uvedla už dříve Heřmánková. Obě ženy (ročník 1927 a 1928) trpěly chronickou plicní obstrukční nemocí. Právě senioři patří mezi nejohroženější nákazou koronavirem a v nejméně sedmi domovech pro seniory se nákaza už objevila.

Nakažení senioři jsou také v domově seniorů na pražském Chodově, další leží na oddělení následné péče v Thomayerově nemocnici. Tam se nakazilo celkem 24 z 27 klientů, jeden už dříve zemřel. 

Video  Domov seniorů v Donovalské ulici na Chodově  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa