Provoz ambulance zajišťují jen ti zdravotníci, kteří s nakaženým pacientem nepřišli do styku. „Snažíme se vyjít maximálně vstříc chirurgickým pacientům z Domažlicka, kteří byli v uplynulých dnech odkázáni na péči v sousedních regionech. Podařilo se nám zajistit dostatek zdravotnického personálu, abychom mohli opět otevřít akutní chirurgickou ambulanci, a to v nepřetržitém režimu,“ řekl ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Provoz ambulance se řídí zpřísněnými hygienicko-epidemiologickými opatřeními. Pokud by bylo třeba některého z ambulantních pacientů hospitalizovat, převezme péči o něj Klatovská nebo Stodská nemocnice. „Pouze chirurgické pacienty do 18 let může hospitalizovat dětské oddělení v Domažlicích,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Zdravotníci zatím negativní

Lůžkové oddělení chirurgie totiž zatím nové pacienty nepřijímá. Pečuje pouze o ty, kteří se doléčují z minulého týdne.  Většina personálu chirurgie už má také za sebou testy na onemocnění Covid-19, všechny výsledky byly dosud negativní. Potvrzenou nákazu koronavirem neměli v pondělí ani mezi zaměstnanci ostatních nemocnic Plzeňského kraje a ani plzeňské fakultní nemocnice.

VIDEO: Tiskovka VFN o pacientu léčeném Remdesivirem.

Video
Video se připravuje ...

Tiskovka VFN o pacientu léčeném Remdesivirem Blesk TV