Příjemný chlapík a spolehlivý pracant, nebo agresivní opilec s výbuchy vzteku? Záleží, koho z jeho známých se zeptáte. „Do práce chodil včas, někdy i dříve, abychom pokecali o hokeji nebo o fotbale,“ hodnotili Zdeňka K. jeho někdejší kolegové z ochranky železničního překladiště.

Syna zabil vlak

V hospodách, kam chodíval, si na něj také pamatují. „Sedával tady, ale nějak blíže jsme ho neznali. Občas si postěžoval, že od něj odešla žena,“ řekli Nedělnímu Blesku štamgasti bohumínských hostinců.

Právě odchod manželky Silvie k jejich synovi Lukášovi byl nejspíše roznětkou, která Zdeňka K. definitivně nasměrovala k děsivému činu. S chlastem však začal ve velkém už předtím. Důvodem, proč začal pít, je údajně smrt prvního syna Marka (†19). Ten v roce 2009 tragicky zahynul pod koly vlaku.

„Doteď se neví, zda šlo o sebevraždu, nebo nehodu. Prý si přes koleje zkracoval cestu domů,“ řekla Nedělnímu Blesku žena, která rodinu znala. Zdeňka K. prý smrt milovaného potomka zdrtila. Jeho jméno i s daty narození a úmrtí si nechal vytetovat. Začal holdovat alkoholu a tyranizovat svou ženu. „Není divu, že od něj odešla,“ dodala známá rodiny. Věčné spory vyvrcholily peklem v bohumínském paneláku.

Vyhrožoval už dříve

O agresivní povaze žháře svědčí i jeho výstup na březích Kališova jezera u Bohumína. Měsíc před požárem tam ohrožoval vlastní rodinu plynovou pistolí! Do vazby tenkrát umístěn nebyl. Policie tento případ nespojila s bohumínským peklem, šetří jej zvlášť.

Osudová jedenáctka

Číslo 11 je pro události v Bohumíně až děsivě symbolické. Zdeněk K. svůj čin spáchal 11 let po smrti svého prvního syna, požár založil v bytě v 11. patře paneláku a zemřelo při něm 11 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Zdeňka K. (55) přivezla k soudu sanitka v doprovodu policejní dodávky Michal Charbulák

Fotogalerie
85 fotografií