Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Martin a Gábina zemřeli při bouřce, když zachraňovali děti: Osiřelý syn Bruno (5) dostane přes 1,5 milionu

Autor: rc - 
5. srpna 2021
18:11

Příběh pětiletého Bruna, který osiřel 8. července, šokoval celé Česko. Jeho rodiče zemřeli při bouřce na Písecku poté, co se snažili pomoci dvěma dětem, které vzali k sobě do auta. Na vozidlo Fiat se však zřítil strom. Oba dva byli na místě mrtví. Lidé již chlapci věnovali víc než milion korun a pomoci se rozhodlo i město Ústí nad Labem, které hodlá vyčlenit obrovskou částku peněz.

Když Martin a Gábina 8. července nasedali do svého vozu, netušili, že už se se svým synem Brunem nikdy neshledají. Ten den se Píseckem přehnala silná bouře, která lámala stromy. Dvojice proto zastavila poblíž Čížové kvůli lijáku a nabídla čtyřčlenné rodině, aby se jejich děti schovaly u nich v autě. Za pár okamžiků se na auto zřítil strom. Martin a Gábina byli na místě mrtví. Děti skončily v nemocnici.

„Na místě jsme zjistili, že muž a žena, kteří při nehodě přišli o život, zastavili a nabídli pomoc dětem, které se i s rodiči schovávaly před bouří. Děti nastoupily, rodiče zůstali venku a za pár minut spadl na auto strom,“ popsala tehdy dramatické chvíle u Čížové mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Víc než milion ve sbírce

Martin, který pracoval jako grafik, měl podle jeho známých spoustu plánů, které už neuskuteční. Syn Bruno tak během pár minut osiřel. Jeho osud však Čechům nebyl lhostejný a ve sbírce, kterou založil bratr Martina Petr, se podařilo doposud vybrat 1,5 milionu Kč.

Peníze od města

Pomoci se mu rozhodlo i město Ústí nad Labem. „Rozpočtové opatření ve výši 120 tisíc korun schválila rada města. Peníze jsou určeny dětem rodičů, kteří zahynuli 8. července při živelní pohromě na Písecku. Poskytnutí 20 tisíc korun z celkové částky již dříve schválila rada města. O poskytnutí 100 tisíc korun bude rozhodovat zastupitelstvo města,“ uvedlo město Ústí nad Labem na svých oficiálních stránkách.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

jarmusch ( 12. srpna 2021 18:17 )

120tis ... no to je tedy o brovská suma O tom se snad ani nemusí rozhodovat, kradou se tam miliony a tady dělají cavyky.

padrino ( 6. srpna 2021 01:15 )

Osiřelýmu klukovi by měli platit doživotní rentu rodiče obou dětí.Nejen že s nima vyjedou na výlet,když maj bejt bouřky,děti pak strčili do auta pod stromy a sami se schovali v příkopu.

begonie ( 5. srpna 2021 20:12 )

Chudinka osiřelý chlapec.... tenkrát ty prudké bouřky byly v předpovědi a ta rodina, která si se svými dětmi vyrazila na cyklovýlet, to byl taky nápad Tito manželé chtěli udělat dobrý skutek a bohužel zaplatili za to svými životy.....

prudentiacz ( 5. srpna 2021 19:26 )

Pokud to jde, je dobré dostat se mimo dosah vzrostlých stromů v takové situaci. Menší strom nic neudělá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání