Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slzy za Martina a Gábinu: Při bouřce na jejich auto spadl strom! Jejich synek osiřel

Autor: jad - 
18. července 2021
05:00

Miloval život, svoji rodinu i práci. Měl spoustu plánů. Ze života ale odešel předčasně. Tak vzpomínají kolegové na grafika Martina (†43), který se svojí partnerkou Gábinou zahynul 8. července při bouřce na Písecku. Na jejich fiat se zřítil strom a oba dva na místě zabil.

„Měl jsem moc rád Martinův šťastný úsměv plný lásky a dětské radosti, který měl na své tváři vždy, když jsme se potkali,“ uvedl Antonio Koláček, zakladatel společnosti Maitrea. Martin tam pracoval jako grafik více než deset let. „Spíš než kolega to byl přítel, bratr, člen rodiny. Tenhle víkend jsme měli vzít děti a jet s nimi pod stan. Každou chvilku mě teď napadne, že bych mu chtěl poslat zprávu,“ vzpomínal Martinův kolega Jakub.

Na místě mrtví

Osudný den vpodvečer projížděli Martin s Gábinou v osobním autě Píseckem. Poblíž Čížové zastavili v lijáku, bouři a větru a nabídli čtyřčlenné rodině, aby se jejich děti schovaly do vozu. Pár okamžiků poté, co nastoupily dovnitř, se na fiat zřítil mohutný buk a auto rozmačkal. Martin a Gábina byli na místě mrtví, děti skončily v nemocnici. Jejich rodiče sledovali neštěstí zpovzdálí.

Pomoc pro Bruna

Po Martinovi a Gábině zbyl pětiletý synek Bruno. Kvůli shodě nešťastných náhod se z chlapečka během okamžiku stal sirotek. Na pomoc svému synovci založil Martinův bratr Petr finanční sbírku. Peníze jsou určeny nejen pro osiřelého Bruna, ale také pro jeho babičku a dědečka. „Nesmírně si vážíme vaši podpory. Hřeje mě u srdce, kolik lidí, přátel, kamarádů se nám ozvalo. Díky za milá slova, slova útěchy a podpory,“ napsal na sociální síť chlapců strýc Petr.

VIDEO: Jak se chovat na místě dopravní nehody

DWEI ( 18. července 2021 20:19 )

uschi- PŘESNĚ TAK

padrino ( 18. července 2021 13:54 )

Děti strčili do auta pod stromy a sami se mimo stromy schovali.

Jirik-ta ( 18. července 2021 11:42 )

a navíc dneska ty ochránci brání kdejakou shnilotinu na nevhodných místech. Novináři to pak celé obrečí. Když se ženou za senzací.

radsab ( 18. července 2021 08:53 )

Vyhýbat se stromům při bouřce jsme se učili již jako děti na základní škole !!! Víc není co dodat...

begonie ( 18. července 2021 07:16 )

Strašné neštěstí a obrovská smůla!!! Chudinka sirotek přišel o milované a milující rodiče.... Se známými jsme si říkali,že kdyby tamta rodina s dětmi na cyklovýletě sledovala předpověď počasí, tak k tomu nedošlo!! Velmi silné bouřky byly hlášené na ten den a snad každý má mobil a může si předpověď zjistit!!! Tito manželé chtěli udělat dobrý skutek a tak hrozně to pro ně a jejich synáčka dopadlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání