Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kočkova vraha zabila zástava srdce: 15 tragických let klanu Kočků!

  • Autor: rix,rc - 
    31. 1. 2024
    05:00

    Ve věku sedmdesáti let zemřel Bohumír Ďuričko, který na podzim 2008 v pražské restauraci Monarch třemi ranami do hrudníku zastřelil Václava Kočku ml. Právě smrt vraha Václava Kočky ml. obrátila znovu pozornost na rodinu kolotočárů, jenž se proslavila především organizováním Matějské pouti. Nicméně slavný klan zasáhlo už několik tvrdých ran osudu, vraždou Václava Kočky ml. počínaje.  

  • 1.Jana Kočku (54) 13. července sebrala policie

    Na podzim loňského roku uběhlo již patnáct od vraždy Václava Kočky ml. Ten se 9. října 2008 zúčastnil křtu knihy tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Domů se už ale nevrátil. Na akci v pražské restauraci Monarch jej zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko. Za vraždu byl odsouzen na 12,5 roku, nicméně propuštěn z vězení byl po 9 letech. Po propuštění si změnil jméno na Benedikt Reinhold Diera a údajně měl pobývat v zahraničí. Nyní zpravodajský server PrahaIN.cz přišel s informací, že Ďuričko v zahraničí zemřel na zástavu srdce.

  • 2.Ďuričkova zástava srdce

    Opilý Ďuričko zastřelil Václava Kočku ml. (†40)  na křtu knihy Jiřího Paroubka. Opilý Ďuričko zastřelil Václava Kočku ml. (†40) na křtu knihy Jiřího Paroubka. | Vlastimil Staňa

    Zábava byla v plném proudu. Václav Kočka ml. (†40), syn Václava Kočky nejstaršího, byl 9. října 2008 zrovna v restauraci Monarch v centru Prahy. Křtil tam knihu tehdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek. Na akci se hojně popíjelo a zábava nebrala konce. Na křtu se pohyboval i Bohumír Ďuričko. Kočku i Ďurička pojilo s Jiřím Paroubkem dlouholeté přátelství. V opilosti ale došlo u obou zmíněných k hádce, která vyústila v tragédii. Opilý Ďuričko vytáhl svou legálně drženou zbraň a Václava Kočku ml. nelítostně zastřelil. 

    „Byla to naprosto jasná a nemilosrdná poprava. Je to nepopsatelná tragédie. Dodnes jsme se z ní nevzpamatovali. Nezbývá mi už nic jiného, než jít do kostela a pomodlit se za svého syna,“ řekl na hřbitově v pražském Břevnově deníku Aha! Kočka nejstarší.

    Ďuričko byl za tento čin v dubnu 2009 za vraždu odsouzen na 12,5 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Kočkův pohřeb se konal 22.10. v Břevnovském klášteře. Funusu se zúčastnily tisíce lidí, mezi nimi i celebrity jako Petr Muk nebo Michal David

  • 3.Václava Kočku ml. (†40) popravil Bohumír Ďuričko

    Jan Kočka mladší (†28) zemřel při autonehodě Jan Kočka mladší (†28) zemřel při autonehodě | Michal Protivanský,archiv

    Zfetovaný a opilý seděl ve svém terénním mercedesu Jan Kočka ml. (†28). Bylo to v září 2018, když pod vlivem omamných látek najel brzy ráno do protisměru na dálnici D11. Jan Kočka ještě několik kilometrů ujížděl v plné rychlosti, ale osud se mu nevyhnul. To bohužel ani protijedoucímu řidiči náklaďáku. Do toho Kočka ve vysoké rychlosti narazil. Na místě zemřeli oba šoféři. 

    Toxikologické testy prokázaly, že byl viník nehody v době neštěstí pod vlivem alkoholu a drog. V krvi měl 3,5 promile alkoholu a menší množství kokainu. Kočku rodinní příbuzní pohřbili na hřbitově v Olšanech. „V srdci mém a v srdci nás všech navěky,“ truchlila jeho sestra Kristýna. Okolnosti, které k děsivé nehodě vedly, vyvolaly i vlnu rozhořčení. „Kočičí škvarky? Dobře tak!“ napsal neznámý vandal na zdi kostela, kde se konal obřad za zemřelého.

  • 4.Jan Kočka mladší (†28) zemřel při autonehodě

    Osud se bohužel nevyhnul ani nevinnému nejmladšímu členovi rodiny Venouškovi Kočkovi. Osud se bohužel nevyhnul ani nevinnému nejmladšímu členovi rodiny Venouškovi Kočkovi. | Instagram

    Krutý osud se bohužel nevyhnul ani tehdy nejmladšímu členovi rodiny Venouškovi Kočkovi. Venoušek, syn Václava Kočky nejmladšího a jeho partnerky Nicole, zemřel náhle po pouhých šesti dnech života. Venoušek je pohřben v rodinné hrobce na hřbitově v pražských Řepích. „Zvadl něžný bílý květ, dříve nežli poznal svět,“ stojí na jeho hrobě.

  • 5.Osud se nevyhnul ani nejmladšímu členovi klanu Venouškovi (†1)

    Kvůli vleklým zdravotním problémům zemřel bratr Václava Kočky nejstaršího (na fotografii uprostřed v pozadí). Kvůli vleklým zdravotním problémům zemřel bratr Václava Kočky nejstaršího (na fotografii uprostřed v pozadí). | David Malík

    V průběhu pandemie koronaviru zdravotní potíže skolily bratra Václava nejst. Josefa. „S hlubokým žalem oznamujeme všem příbuzným a známým, že navždy odešel náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, pradědeček, bratr, švagr, strýc, bratranec a tchán,“ stálo na parte Josefa Kočky.

    Ten zemřel 6. dubna 2020 po těžké nemoci. „Zhruba čtyři roky se potýkal s vážnými zdravotními problémy,“ popsal Václav Kočka starší. Rodina se s ním přišla rozloučit do kostela Sv. Markéty na pražském Břevnově. I přes pandemii se na pohřbu sešly desítky lidí. 

    U Josefovy rakve se nacházely při posledním rozloučení jako dominanty věnce ve tvaru srdce z rudých růží. Rozloučila se s ním manželka, dcery i syn, vnoučata i pravnoučata, i jeho bratři se svými dětmi a vnoučaty.

     

    Video  Vyjádření policejní mluvčí k zadržení Jana Kočky  - Robert Klejch
    Video se připravuje ...

Andre Zeman ( 31. ledna 2024 16:41 )

Tenhleten článek a s ním i diskuze jsou hlavně recyklát starý 3 roky. Aspon fotky k tem textům by si mohli srovnat.

Pollo ( 31. ledna 2024 12:55 )

Doufám, že autor článku aspoň tentokrát nahlédl do diskuze. Je sprostá a hloupá jako obvykle zde, ale jedno je tentokrát fakt pravda. Co je to za informační guláš? Vždyť to nedává vůbec smysl.

Pollo ( 31. ledna 2024 12:55 )

Doufám, že autor článku aspoň tentokrát nahlédl do diskuze. Je sprostá a hloupá jako obvykle zde, ale jedno je tentokrát fakt pravda. Co je to za informační guláš? Vždyť to nedává vůbec smysl.

Pollo ( 31. ledna 2024 12:50 )

Umíš číst?

Veronika Filipová ( 31. ledna 2024 12:44 )

Prachsprostí kolotočáři! O ně bych si neopřela ani kolo. Absolutně lidi bez morálky. Karma je zdarma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání