Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slzy nad hrobem zastřeleného Václava Kočky ml. (†40): Byla to poprava, modlím se za něj, vzpomíná otec

Autor: šim, jad - 
9. října 2013
11:35

Malicherná hádka o to, kdo má u sebe víc peněz, vztek, tři výstřely a konec. Před pěti lety byl v centru Prahy zastřelen podnikatel Václav Kočka ml. (†40). Jeho honosná hrobka se sochou v životní velikosti je opět v záplavě květin. Na dnešek připadá výročí jeho smrti. Otec zavražděného nad hrobem promluvil.

Bylo po jedenácté hodině večer, v restauraci Monarch v centru Prahy skončil křest knihy tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka. Zábava se rozjela, alkohol tekl proudem. Na akci byl také podnikatel Bohumír Ďuričko (59) a Václav Kočka ml. (†40), jehož rodinu pojí s Paroubkem dlouholeté přátelství.

Z malicherného popudu došlo k hádce. Opilý Ďuričko vytáhl svou legálně drženou zbraň, namířil ji proti Kočkovi a několikrát vystřelil.

V dubnu 2009 byl Ďuričko odsouzen k 12,5 letům vězení ve věznici se zvýšenou ostrahou, které si nejdříve odpykával ve Valdicích, pak byl převezen do věznice v Karviné. Kočkova rodina se z tragédie ani po pěti letech nevzpamatovala. Zda pomůže čas, je otázkou. Nic jim však Václava nevrátí.

V předvečer výročí se u jeho hrobky sešla celá rodina: Jeho otec Václav Kočka starší, bratr Jan, Kočkova dcera Edita (19), syn Václav s přítelkyní. Edita pro smutek nemohla ani mluvit. Její dědeček byl sdílnější. Jeho slova byla však plná hořkosti, zloby, ale také zoufalství.

Byla to naprosto jasná a nemilosrdná poprava. Je to nepopsatelná tragédie. Dodnes jsme se z ní nevzpamatovali. Nezbývá mi už nic jiného, než jít do kostela a pomodlit se za svého syna,“ řekl na hřbitově v pražském Břevnově včera deníku Aha! Kočka starší.

amywinehouse ( 9. října 2013 18:41 )

Jsi snad bývalý nas...ný kádes ? že to tak znáš

tarot666 ( 9. října 2013 17:03 )

jak říkali v četě-mrtvej žlutej,dobrej žlutej...u nás je to stejný mrtvá kočka,dobrá kočka

dzery ( 9. října 2013 16:40 )

smrk ( 9. října 2013 16:32 )

no a co, koček je jak n.a.s.r.á.n.o. !!!!!!!!!

darafufajs ( 9. října 2013 16:04 )

počítají broky))))

Zobrazit celou diskusi