Informaci o Christopherově úmrtí oznámil na svém instagramu jeho kolega ze seriálu General Hospital Maurice Benard (60). „S obrovským zármutkem vám musíme oznámit, že Tyler Christopher již není mezi námi. Tyler zemřel dnes ráno po srdeční příhodě ve svém bytě v San Diegu,“ uvedl v úterý 31. října. 

Zabil ho alkohol

Úřady nyní poprvé zveřejnily oficiální příčinu hercova úmrtí. O náhlou „srdeční zástavu“ přitom rozhodně nešlo... Podle zprávy soudního lékaře herec zesnul, protože opilý ztratil vědomí v poloze, která mu znemožňovala přísun kyslíku, informoval web TMZ

K jeho skonu měla podle všeho přispět i ateroskleróza (tedy zanesení) koronárních tepen. Zdaleka největší roli ale sehrál alkohol, s nímž herec dlouhé roky neúspěšně bojoval. 

Kvůli pití přišel o svéprávnost

Za sebou měl už mnoho pobytů v léčebně a od roku 2019 byl v očích zákona pod opatrovnictvím své sestry Susan Asmo Bakerové. Se situací však nebyl spokojený. „Nikdy za milion let by mě nenapadlo, že by mě využíval člen rodiny,“ posteskl si v rozhovoru pro Bloomberg před smrtí.

Tyler Christopher Baker, známý jen jako Tyler Christopher, se nejvíce zapsal do paměti diváků jako Nikolas Cassadine v nekonečném seriálu General Hospital. Jeho postava byla dokonce natolik oblíbená, že když Christopher seriál v roce 1996 opustil, ihned ji přeobsadili. Za svůj výkon v seriálu obdržel Christopher cenu Daytime Emmy. Proslavil ho rovněž vztah a posléze i manželství s krásnou kolegyní Evou Longoriovou. Vzali se v roce 2002, už v roce 2004 ale následoval rozvod. 

V roce 2008 se Christopher oženil s reportérkou Brienne Pedigovou (50), po třinácti letech se ale v roce 2021 údajně rozvedli. Měli spolu dvě děti, syna Greysuna Jamese (14) a dceru Boheme (8).

„Byl to nesmírně talentovaný člověk, který zářil na plátně v každé své scéně a svým herectvím přinášel radost svým věrným fanouškům. Tyler byl milou duší a skvělým přítelem pro všechny, kdo ho znali. Byl zastáncem lepšího duševního zdraví a léčby užívání návykových látek. Otevřeně hovořil o svém boji s bipolární depresí a alkoholem. Ztráta našeho drahého přítele nás nesmírně zdrtila a modlíme se za jeho děti a otce,“ uvedl Benard ve svém prohlášení. 

Video
Video se připravuje ...

Češi jsou závislí na lécích na bolesti i na spaní: Sehnat je není problém, varuje adiktolog. Pavlína Horáková

Fotogalerie
26 fotografií