Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Válečný hrdina přišel ve válce o obě nohy: Doma dostal tučnou pokutu za „parkování na invalidech“

Válečný hrdina přišel ve válce o obě nohy: Dostal pokutu, že parkuje na invalidech i přes vozík v autě
Válečný hrdina přišel ve válce o obě nohy: Dostal pokutu, že parkuje na invalidech i přes vozík v autě  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
7. října 2020
21:33

Policie pokutovala částkou 60 liber hendikepovaného veterána z války v Afghánistánu. Tyler Christopher dostal pokutu, když spal ve svém autě na místě pro invalidy, přičemž bylo z venku jasně patrné, že má uvnitř i svůj vozík.

Šestatřicetiletý Tyler Christopher přišel o obě nohy v roce 2009 při bombovém útoku na misi v Afghánistánu. Proti pokutě, kterou mu udělila policie v britském Sheffieldu, se odvolal. Soud jí ovšem dal za pravdu.

Podle britských médií parkoval muž na místě pro invalidy, ale neměl za oknem vystavenou cedulku označující jeho vůz, protože mu ji úřad obnovoval. V autě, které bylo pokutováno, přitom v době obdržení pokuty spal a byl také vidět jeho invalidní vozík.

„Policista musel být vážně opatrný, když mi zvládl dát pokutu, zatímco jsem spal. Nedal mi ani za okno lístek, protože to bych se probudil a vysvětlil bych mu, proč nemám na čelním skle cedulku,“ uvedl k celé absurdní situaci sám Christopher.

Celou situaci přitom ještě zhoršil soud, který mu po stížnosti pokutu zvýšil ze 60 na 120 liber, tedy asi na přibližně 3 a půl tisíce korun. Velká Británie je z případu v šoku. Tyler totiž není jen bývalým vojákem, ale také současným kapitánem týmu Velké Británie v para hokeji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání