Informaci o Christopherově úmrtí oznámil na svém instagramu jeho kolega ze seriálu General Hospital Maurice Benard (60). „S obrovským zármutkem vám musíme oznámit, že Tyler Christopher již není mezi námi. Tyler zemřel dnes ráno po srdeční příhodě ve svém bytě v San Diegu,“ uvedl v úterý 31. října. 

Tyler Christopher Baker, známý jen jako Tyler Christopher, se nejvíce zapsal do paměti diváků jako Nikolas Cassadine v nekonečném seriálu General Hospital. Jeho postava byla dokonce natolik významná, že když Christopher seriál v roce 1996 opustil, ihned ji přeobsadili a nadále ji hrál Stephen Martines (48). Za svůj výkon v seriálu obdržel Christopher dokonce cenu Daytime Emmy

Objevil se i v seriálech Dny našeho života, Na Západ nebo JAG. Proslavil ho rovněž vztah a posléze i manželství s krásnou kolegyní Evou Longoria. Vzali se v roce 2002, už v roce 2004 ale následoval rozvod. 

Bojoval s depresí a alkoholem

Christopher dlouhodobě sváděl boj s depresí a alkoholem. „Byl to nesmírně talentovaný člověk, který zářil na plátně v každé své scéně a svým herectvím přinášel radost svým věrným fanouškům. Tyler byl milou duší a skvělým přítelem pro všechny, kdo ho znali. Byl zastáncem lepšího duševního zdraví a léčby užívání návykových látek. Otevřeně hovořil o svém boji s bipolární depresí a alkoholem. Ztráta našeho drahého přítele nás nesmírně zdrtila a modlíme se za jeho děti a otce,“ uvedl Benard ve svém prohlášení. 

V roce 2008 se Christopher oženil s reportérkou Brienne Pedigovou (50), v roce 2021 se ale údajně rozvedli. Měli spolu dvě děti: syna Greysuna Jamese (14) a dceru Boheme (8).

Nesvéprávnost a spory se sestrou

Herec měl za sebou mnoho pobytů v léčebně a od roku 2019 byl v očích zákona pod opatrovnictvím své sestry Susan Asmo Bakerové. Se situací nebyl spokojený. „Nikdy za milion let by mě nenapadlo, že by mě využíval člen rodiny,“ posteskl si v rozhovoru pro Bloomberg. 

Do péče sestry ho soud svěřil, zatímco válčil s abstinenčním syndromem z alkoholu. Tehdy upadl, udeřil se do hlavy a po vnitřním krvácení podstoupil životně důležitou operaci. Zatímco byl hospitalizován, jeho sestra podala žádost o opatrovnictví.

U soudu si pak Christopher stěžoval, že Asmo Bakerová použila až 40 000 dolarů (přes 935 tisíc korun) z financí, které měly být určeny na jeho péči, mimo jiné na splácení vlastních kreditních karet a nákup notebooku pro syna. Asmo Bakerová tato obvinění popřela.

Video
Video se připravuje ...

Marcel Trunec dokázal zvítězit nad závislostí na alkoholu a hracích automatech, už 12 let abstinuje. Romana Vébrová

 

Fotogalerie
18 fotografií