Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oslavy Halloweenu se proměnily v jatka: Obětí šíleného střelce je i chlapec (†14)

Autor: hpe - 
31. října 2023
20:49

Ve floridském městě Tampa se tak jako na jiných místech v USA již tradičně slavil oblíbený svátek Halloween. Letošní oslavy budou mít však navždy pro mnohé zdejší obyvatele nepříjemnou pachuť. Potyčka dvou skupin vyústila v přestřelku, při které zemřeli dva lidé. Mezi mrtvými je také čtrnáctiletý chlapec. Dalších 18 lidí bylo zraněno. Kriminalisté zatkli jednoho ze střelců Tyrella Stephense Phillipse. Po dalších aktérech přestřelky policie pátrá. 

V oblíbené ulici známé díky nočnímu životu a množstvím podniků se v noci ze soboty na neděli střílelo. Většina lidí si užívala sváteční atmosféru v tradičních převlecích, aniž by tušila, co se v následujících minutách semele. 

Dle dostupných zdrojů a očitých svědků se během oslav konfrontovaly dvě skupinky. Konflikt přerostl v přestřelku, která stovky lidí z ulice vyhnala. Někteří byli nuceni se rychle schovat a bránit se před kulkami. Jako ochranu použili kovové stoly, či cokoliv, co by mohlo sloužit jako štít.

Obětmi střelby se stali dva mladíci. Jednomu z nich bylo pouze čtrnáct let. Zdrcený otec tělo synka identifikoval a vinil za jeho smrt benevolentní zákony, které umožňují volný prodej zbraní v zemi.

„Ztratil jsem syna. Ztratil jsem druhé dítě kvůli násilnostem se zbraněmi,“ komentoval otec tragickou událost podle deníku New York Post. Dalších 18 lidí skončilo po konfliktu v nemocnici. Tragédie otřásla místní komunitou, kterou nyní policie žádá o spolupráci.  

„Vše, co momentálně víme, je, že došlo k neshodám a následné potyčce dvou skupin. Do tohoto konfliktu byly zavlečeny stovky nevinných lidí. Někteří z těch, kteří dotyčným stáli v cestě, jsou bohužel mrtví a osmnáct dalších leží v nemocnici,“ komentoval situaci šerif místní policie Lee Bercaw. Policie v neděli ráno zatkla Tyrella Stephens Phillipse, který se přestřelky účastnil. Nyní mu hrozí odnětí svobody za vraždu druhého stupně.

Video  Bláznivý Američan si vyzdobil dům na Halloween.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Oslavy Halloweenu se proměnily v jatka: Obětí šíleného střelce je i chlapec (†14) Oslavy Halloweenu se proměnily v jatka: Obětí šíleného střelce je i chlapec (†14) | Hillsborough Sheriff´s Office

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání