Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šílený střelec z Maine se prý chtěl pomstít: Jeho bývalá žena a syn se báli o život!

Autor: štt - 
29. října 2023
13:06

Město Lewiston, ležící ve státě Maine, se vzpamatovává ze střelby, při níž zemřelo osmnáct lidí a třináct bylo zraněno. Když policie vraha Roberta Carda našla, zjistila, že je mrtvý. Jeho bývalá žena se během pátrání jela ukrýt. Bála se, že muž se bude chtít mstít.

Krátce po tragédii americká média spekulovala o střelcově motivaci. Během pátrání po vrahovi se objevila zpráva, že se muž bude chtít mstít své bývalé ženě. Cara Lambová (39) se za Roberta Carda provdala v roce 2005. Manželé spolu mají syna Colbyho, kterému je nyní osmnáct let.

Když se žena o tragické události dozvěděla, rychle se sbalila a jela se i se synem ukrýt. Bála se toho, že se jí Card půjde pomstít. Po dvou letech manželství se totiž s psychicky labilním mužem rozvedla a dítě si vzala s sebou. Card se odmítal vzdát a s ženou se po několik let soudil, informoval The New York Post.

Policie v rámci probíhajícího vyšetřování mimo jiné hovořila i s Cardovou sestrou. Žena detektivům sdělila, že kromě rozvodu bratr špatně nesl nedávný rozchod. Dále uvedla, že rodina o jeho špatném duševním stavu věděla.

Psychicky nemocný si za cíl vybral restauraci s bowlingovou dráhou. Bývalý armádní záložník vlastnil několik zbraní a všechny uměl ovládat. S poloautomatickou puškou zabil na osmnáct lidí a dalších třináct zranil. Policie jej další den objevila mrtvého. Nejspíš spáchal sebevraždu.

Video  Feri u soudu kvůli znásilnění. Problémy pro Kazmu a soutěžící? A Pavel předá vyznamenání  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

doktormediciny ( 29. října 2023 15:48 )

Ten clanek by trochu vysvetloval proc u nas psychicky labilni by nemeli mit strelne zbrane.I kdyt pres 10 mrtvych co je moc, to je moc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání