Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Babča ve svých 104 letech seskočila padákem, jinak se opírá o chodítko

Autor: lim - 
6. října 2023
12:30

Že na věku nezáleží, dokazuje 104letá žena z Chicaga. Stala se totiž nejstarší osobou na světě, která kdy seskočila padákem z výšky 4115 metrů. A to i přesto, že k chůzi používá pomocné chodítko. V případě oficiálního uznání seskoku se zapíše do Guinnesovy knihy rekordů.

Dorothy Hoffnerovou z Chicaga s jásotem přivítal obří dav lidí, když ve svých 104 letech úspěšně přistála po seskoku padákem. Podle serveru New York Post se seskok konal na letišti Skydive na severu USA. „Věk je jen číslo,“ řekla divákům, kteří ji při několikaminutovém volném pádu celou dobu sledovali. Instruktor ji popsal jako neuvěřitelně klidnou a sebejistou.

Nejedná se ovšem o její první seskok. Za lanko padáku Dorothy poprvé zatáhla ve svých sto letech. Novinářům a příznivcům řekla, že „to celé bylo nádherné a úžasné“. Podle jejích slov s parašutismem nekončí a plánuje další. V budoucnu se také chce nechat svézt horkovzdušným balonem.

Pokud skok Dorothy oficiálně uzná komise Guinessovy knihy rekordů, překoná současný světový rekord pro nejstaršího parašutistu na světě, který od roku 2022 drží 103letá Linnéa Ingegärd Larssonová ze Švédska.

Video: Parašutistovi se zasekla kombinéza ve dveřích letadla, visel z něho půl hodiny.

Video  Parašutistovi se zasekla kombinéza ve dveřích letadla, visel z něho půl hodiny.  - YouTube
Video se připravuje ...

 

nick55 ( 6. října 2023 21:26 )

Tomu říkám rajc! Správná babča

EconEcon ( 6. října 2023 14:30 )

Ve 104 letech být přilepená na mladém chlapovi - no neberte to - ten zážitek každý mít nemůže.

Zobrazit celou diskusi