Jak vás napadly zrovna sudy?

Budete se divit, ale musel jsem vyrazit do Francie. Mám rád víno, dojel jsem na jižní Rhonu a tam v Pierre Cros měli tyto sudové apartmány. Nadchlo mě to a chtěl jsem po majiteli kontakt na někoho, kdo by mi je vyrobil. A on mi říká: Co blbneš, vždyť já jsem to kupoval u vás. Tak jsem si našel u nás toho výrobce a mám je!

Člověk by čekal, že v sudu bude stísněně, ale to tedy není.

Je tam všechno, pohodlný prostor, lidé dnes chtějí mít všechno u sebe, tak jsem dbal na to, aby tam bylo i sociální zázemí. Je tam kompletní koupelna se sprchovým koutem i toaleta.

Kolik lidí se vejde do sudu?

Do klasického dva a do sudového apartmánu dva dospělí s jedním i dvěma dětmi.

Tvořil jste to pro svoje děti?

Bohužel, mým dcerám už je přes dvacet, takže si to jako malé neužily, vyrostly dřív, než jsem si to vymyslel, ale zase sem mohou přijet s přítelem.

Říkáte, že tu máte největší vigvam na světě, jak to víte?

Změřili nám to z České Guinnessovy knihy rekordů a zapsali nám to.

Máte tu také spací vagon…

To je pro kolaře, pro motorkáře, aby nemuseli spát venku. Taky tady děláme teambuildingové sváči. Vzpomeňte si na ty staré časy, když vlak zastavil, tak se z perónu dalo koupit ve voskovém kelímku pivo a párky k tomu. Ty vagony tady jsou kotláky z vlaku, který dřív jezdil do Moskvy.

Drncáte k tomu spaní hostům, aby ten zážitek byl úplně reálný?

Přemýšlel jsem o tom, že budeme kolem vlaku běhat s větývkami, aby to vypadalo, že to jede (smích). Ale ve vagonu jsou původní kupé, bývalo pro tři osoby, ale nechali jsme to pro větší soukromí jen pro dvě. Přidali jsme jen peřiny a polštáře.

Máte v plánu ještě nějaké rozšíření zážitků, nebo už je toho dost?

Zrovna budujeme maringotky, ty jsou teď populární. Budou u rybníčku, aby to bylo i s romantikou. Teď je tam orchestr žab. Přijeďte se podívat.