Jiřinka představuje vitální ženu ve vyšším důchodcovském věku a z kuloárů uniklo, že maskéři museli představitelce hlavní role pro některé záběry ještě přidat pár let!

„Práce mě pořád ještě baví, i když se to může zdát poněkud zvláštní,“ přiznává Bohdalka. Děj filmu ji vrátil do doby, kdy jezdila za svým otcem do komunistického kriminálu.

„Táta zažil minulý režim hodně zblízka. Tenhle film vzniká i proto, abychom se do té doby nikdy nevrátili...“ míní herečka, jež ve filmu ztvární důchodkyni, která píše knihy a přednáší na školách o hrůzách totalitní moci a zážitcích ze sovětského gulagu. „Scénář se mi líbil, protože je hluboký a lidský. A také proto, že je tam pro herce, jak se říká, maso na kosti. Je tam zkrátka co hrát,“ dodává Bohdalová. 

Strach z lásky

Režisér Strach s naší nejstarší stále působící herečkou natočil už např. film Vrásky z lásky (2012) či televizní inscenaci Klec (2019), k níž napsal scénář také Epstein. „Točit s takřka třiadevadesátiletou dámou je něco neuvěřitelného,“ připouští Strach.

„Je zralá na Guinnessovu knihu rekordů, protože poprvé hrála v roce 1937,“ připomíná režisér. S Jiřinou Bohdalovou ho čeká natáčení ještě celé září. Film se má objevit ve vysílání České televize příští rok.

Do role dcery hlavní hrdinky režisér Strach obsadil Lenku Vlasákovou (51). Novinářku, která příběh vězeňkyně ze sovětského gulagu navržené na prezidentské vyznamenání začne zkoumat podrobněji, aniž tuší, co objeví, pak představuje Pavla Beretová (39), známá ze seriálu Osada.

Video
Video se připravuje ...

Šokující pravda o Nesmrtelné tetě Jiřině Bohdalové (92): Přežila plicní embolii CNN Prima News

Fotogalerie
92 fotografií