Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dezinformátora Tomáše Čermáka hledá policie: Nenastoupil do vězení!

Autor: ČTK - 
30. srpna 2023
09:39

Policie pátrá po Tomáši Čermákovi, který je prvním člověkem v Česku pravomocně odsouzeným do vězení za podněcování ke spáchání teroristického trestného činu. V policejní databázi hledaných není uveden důvod pátrání. Mluvčí plzeňské policie Iva Vršecká řekla, že Čermák nenastoupil do výkonu trestu. 

Čermák si má podle pravomocného verdiktu soudu odpykat 5,5 roku vězení za to, že v době koronavirové pandemie veřejně vyzýval k násilí vůči politikům. Loni v únoru se v živém vysílání na sociální síti Facebook vymezoval vůči novele pandemického zákona.

Diváky půlhodinového videa vyzýval k aktivnímu odporu proti přijetí novely, k převzetí moci, k vypálení Senátu i k vymanění České republiky ze struktur EU a NATO. Za hlavní cíl násilí označil zejména senátory, poslance a členy vlády. Mimo jiné prohlásil „musíme těm dobytkům zatnout tipec“ a „vyneseme je za rypáky a naházíme je do řeky a zbavíme se jich jednou provždy“.

Vedle podpory a propagace terorismu byl Čermák spolu s Patrikem Tušlem odsouzen také za podněcování nenávisti k Ukrajincům a nepravomocně také za výtržnictví před domem evolučního biologa Jaroslava Flegra. Podmíněný trest za nenávistné výroky o Ukrajincích potvrdil i Nejvyšší soud, uvedla počátkem srpna Česká televize. Spoluobžalovaný Tušl dostal deset měsíců vězení.

Video  Dodávka s uprchlíky na Pražském okruhu. (24. srpna 2023)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

argido ( 3. září 2023 21:05 )

deratizater ( 31. srpna 2023 02:06 )

Za ty takzvané protistátní covidistické kecy měl Čermák dostat nanejvýš veřejně prospěšné práce a nikoliv 5,5 let natvrdo.Bylo to v době covidové pandemie občani byli vystresovaní včetně Čermáka a on bojoval proti uzákonění povinného očkování proti laboratorně vyšlechtěném covidu na kterém nemravně vydělávala farmakomafie a na ně napojení doktoři a politici .Ukázalo se že potlačování klasické bezpečné lečby antivirotiky a prosazování povinného očkování bylo přinejmenším v rozporu s dobrými mravy protože mnoho očkovaných má trvalé zdravotní potíže a jsou zaznamenána častá náhlá úmrtí u očkovaných silně zatěžovaných sportovců. Na výzvy Čermáka stejně nikdo z občanů nereagoval vyzněly do prázdna a tak nebyl důvod k tak tvrdému trestu.Takový notorický buřič a provokatér Pavel Novotný si může kecat co chce a vyhrožovat porušuje zákony a nic mu za to nehrozí .

st.rec ( 30. srpna 2023 11:42 )

A to je zvláštní že Péťa Novotný není ani obviněn za zdokumentované vyhrožování celému národu,že by snad dvojí metr?

krapotkin ( 30. srpna 2023 10:49 )

To šířil dezinformace, které neustále vypouští z hupusy Fiala a jeho tlupa dezolátů ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání