V první řadě chrámových lavic přímo před rakví, před níž stálo obrovské srdce z orchidejí a bílých květů, seděla Vašova manželka Miluše, kterou si vzal před osmi lety při církevním obřadu ve Vatikánu. Za svědka jim tehdy šel Martin Hrdina, který během smutečního obřadu také promluvil. Vdova měla na sobě jednoduchý a elegantní černý kostým, na krku měla šňůru svých oblíbených perel. Ty zdobily také její náušnice. Perly, jako měla na svatbě...

Vedle ní seděl jako opora a největší připomínka Vašovy přítomnosti jejich syn Benjamin. Obklopeni byli nejbližší rodinou. V druhé řadě seděli Vašovi synové z prvního manželství Robert a Václav, které měl s manželkou Alenou.

Přes uličku, hned v druhé řadě seděli členové kapely Elán Jožo Ráž a Ján Baláž. Ti také na pohřbu promluvili. „Vašo, dali jsme si slib a ten také splníme,“ řekl krátce před koncem rozloučení Baláž.  Následoval ho Jožo Ráž. „Vašo, Elán je věčný a ty jsi věčný s ním,“ rozezněl se jeho silný hlas chrámem.

Nejbolestnější pohled na jeho nejbližší přišel v okamžiku, kdy muži vynášeli rakev s Vašovými ostatky. Když před kostel vyšla také jeho žena se synem Benjaminem, lidem se svírala srdce. Oba zdrcení pláčem a stále ještě v šoku z náhle a nečekané smrti jejich Vaša, s nímž se přišly rozloučit stovky lidí. Poslední rozloučení ze Strahovského klášera jsme sledovali ONLINE. 

Fotogalerie
83 fotografií