Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická smrt starostky (†60) Kouřimi obyvatele i politiky zdrtila: Všichni ji milovali!

Aktualizováno -
6. srpna 2021
18:15
Autor: jel, Jan Doležal, shp - 
5. srpna 2021
12:44

Smutná zpráva ve středu zasáhla město Kouřim na Kolínsku. Ráno tam záchranná služba vyjížděla k mrtvé ženě ležící před radnicí. Ukázalo se, že šlo o starostku Zuzanu Chmelovou (†60), která zřejmě vyskočila z okna. Obyvatelé obce jsou zprávou zdrcení, pod okny radnice vzniklo improvizované pietní místo. Podle obyvatel byla starostka obětavá a oblíbená.

„Lékař na místě konstatoval už jen smrt, ženě nebylo pomoci,“ řekla Blesku mluvčí záchranné služby Petra Homolová. Podle informací agentury AKTU.cz si starostka zřejmě vzala sama život tím, že vyskočila z okna. Její bezvládné tělo před radnicí leželo několik hodin.

Pitva pak potvrdila, že si žena s největší pravděpodobností sáhla na život sama. "Cizí zavinění bylo vyloučeno, podle soudní pitvy se nikdo jiný na její smrti nepodílel,“ řekla webu TN.cz mluvčí policie Středočeského kraje Michaela Richterová.

To, že obětí tragédie je opravdu kouřimská starostka, ve středu potvrdilo samotné město na svých webových stránkách. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dne 4. srpna tragicky zemřela starostka města Kouřim Mgr. Zuzana Chmelová. Jménem občanů města vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a blízkým.“ 

Všichni ji milovali

Přímo před radnicí vzniklo improvizované pietní místo, kam lidé nosí svíčky a květiny. „Fakt jsme ji milovali. Dělala starostku přes deset let, o město se starala jako málokdo a nikdy nikomu neodmítla pomoc,“ řekl Blesku jeden z místních obyvatel.

„Starostkou byla fůru let. A od svých 18 prokazovala nezdolnost a sílu jako málokterá. Pro mě obrovský šok,“ uvedla jedna z šokovaných obyvatelek Kouřimi na sociální síti. Upřímnou soustrast projevilo na internetu mnoho lidí, řada z nich vzpomíná na paní Chmelovou jako na skvělou starostku.

Zuzana Chmelová byla starostkou města, které má asi 1900 obyvatel, několik volebních období. Kandidovala za hnutí Kouřim - náš domov a v roce 2016 dokonce obdržela ocenění Komunální politik roku.

Zdrcení jsou i další politici

Smutná událost zasáhla i kolegy a ostatní politiky. „Paní starostka vedla Kouřim od roku 1998. Byla moc oblíbená. A v roce 2016 získala titul Komunální politik roku. Protože byla čestná, upřímná, otevřená k veřejnosti, pracovitá,“ napsala na sociální síti hejtmanka Petra Pecková (STAN) a dodala, že paní Chmelová musela čelit tomu, co každá starostka nebo starosta. Práce je opravdu stresující a vyčerpávající i nevděčná. 

Pod jejím příspěvkem reagovala také starostka městysu Větrný Jeníkov Martina Lisová (TOP09). „Tato zpráva mě dnes naprosto dostala. Upřímnou soustrast všem, kteří na pozemské cestě paní starostku provázeli, kteří jí pomáhali a kteří ji drželi, když to bylo třeba,“ uvedla Lisová.

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan také vyjádřil rodině upřímnou soustrast a zároveň dodal, že starostové a starostky musí často snášet velké množství urážek a agrese.

„Mnohokrát zažívají starostové obrovskou míru agrese, především na sociálních sítích - ta je v posledních letech opravdu extrémní. Je mi obrovsky líto, když má tenhle tlak fatální důsledky na poctivé lidi, ke kterým paní kolegyně Chmelová každopádně patřila," napsal.

 Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Policisté vyšetřují úmrtí ženy v Kouřimi  - AKTU.cz
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 6. srpna 2021 19:40 )

Jirik-ta ( 5. srpna 2021 20:39 )

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Jirik-ta ( 5. srpna 2021 20:31 )

v tom případě: zahoď svoje starosti a pozri aký je krásný děň

Jirik-ta ( 5. srpna 2021 18:57 )

u lékaře už jsi byl?

Jirik-ta ( 5. srpna 2021 18:56 )

a ještě v 60-ti letech. Taky mohla se vším seknout a jít do důchodu. Místo toho skočí z okna (jestli jí teda někdo nepomohl) .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání