Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Primář Josef položil základní kameny české záchranky: Kolegové ho nominovali na cenu Zdravotnický anděl!

Lékař Josef položil základní kameny české záchranky: Kolegové ho nominovali na cenu Zdravotnický anděl!
Lékař Josef položil základní kameny české záchranky: Kolegové ho nominovali na cenu Zdravotnický anděl!  (Autor: Facebook/Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje)
Autor: rc - 
8. května 2021
21:17

Středočeská záchranka na cenu Anděla mezi zdravotníky nominovala primáře Josefa V. Primář záchranky dal základní kameny záchranné službě v Česku a celý život zasvětil záchraně životů druhých. Cestoval po celém světě, aby načerpal zkušenosti ze záchranných služeb a získal co nejmodernější vybavení do záchranných stanic. 

Leckdy i na úkor soukromého života se snažil vybudovat kvalitní záchrannou službu lékař Josef V. Záchraně životů zasvětil celý svůj život. „Svým obrovským umem, odhodláním a trpělivostí položil jeden ze základních kamenů stanovišť neodkladné péče, doktor ze své vlastní vůle, mnohdy na úkor svého soukromého života, studoval a zjišťoval již fungující systém záchranných služeb po celém světě,“ píše na svém oficiálním účtu na sociální síti Facebook Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje s tím, že usiloval o to, aby záchranka disponovala kvalitním vybavením a sanitními vozy.

Zároveň pod jeho vedením začala fungovat záchranka v Mladé Boleslavi a později se stal v Mladé Boleslavi primářem na ARO. Neustále se snažil modernizovat a přinášel osvětu. Cvičil jak lékaře, tak sestry, kteří později začali tvořit první záchranářské týmy.

Lékař, který svou práci bral jako své životní poslání, neustále sbíral zkušenosti v zahraniční a dokonce se vypravil na dvouletý pracovní pobyt v Libyi, kde se chopil postu anesteziologa. „Po letech neustálé a tvrdé práce pak v roce 1992 obsazuje primariát Zdravotnické záchranné služby Mladé Boleslavi a občané tohoto okresu získávají své první záchranáře,“ uvádí Středočeská záchranka s tím, že věří, že si zkušený lékař zaslouží uznání za svou celoživotní práci a proto ho nominovali na letošní cenu Zdravotnický anděl.

VIDEO: Podstatné úkony první pomoci

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi