Změnit dodavatele energií není nic složitého. „Zavolal jsem na infolinku firmy epet, kde mi se vším poradili, a bylo to až překvapivě jednoduché,“ řekl Blesku Jaroslav Ent (75) z Tachova, jeden z prvních čtyř vítězů soutěže. Skvělý bonus v podobě slevy 20 tisíc získal i Jiří Januška (75) ze Staré Boleslavi. „V době, kdy se hledá každá koruna, je tohle skvělá zpráva. Už když jsme se rozhodli s manželkou změnit dodavatele, tak jsme počítali s úsporou. Za tyhle peníze navíc jsem moc rád,“ říká.

Jaroslav Ent (75) z Tachova: Řekl jsem ženě, že tohle musíme využít!

Nelíbila se mu cena, kterou mu nabídl jeho dodavatel, a tak na ni pan Jaroslav Ent z Tachova nekývl a začal hledat něco nového. „O firmě epet jsem se dozvěděl z Blesku a říkal jsem ženě, že to musíme využít,“ povídal pan Ent, který už před tím sám prozíravě ukončil smlouvu na plyn s dosavadním dodavatelem. S energiemi si »užil« pořádné peripetie. Už dvakrát skončil po krachu společnosti u dodavatele poslední instance (DPI), kde platil šílené sumy.

Společnosti epet ale důvěřuje, neboť je z hlediska dodaného objemu energií největším alternativním dodavatelem, který zajišťuje dodávku pro více než 130 tisíc odběrných míst. Svoji úsporu u epet si uměl spočítat. „Bude to dělat asi 10 tisíc korun. Je to dost velký rozdíl, zvlášť když se ženou bydlíme v téměř sto let starém neúsporném domě, který nemá ani zateplení,“ řekl. V tu chvíli ještě netušil, že právě on vyhraje slevu 20 tisíc korun do ročního zúčtování. „je to naprosto super. Má první výhra v životě. Hodně nám to pomůže,“ dodal.

Jiří Januška (75) ze Staré Boleslavi:Starý dodavatel mi poslal o 150 % vyšší zálohy!

Pan Januška (75) byl dlouhé roky u jednoho dodavatele. Když mu ale skončila tříletá fixace, nestačil se divit, o kolik víc peněz bude za elektřinu platit. „Výše záloh, které mi poslali v rozpisu, byla o 150 procent vyšší. Tak jsem toho využil, smlouvu ukončil a začal hledat nového dodavatele,“ řekl senior. V Blesku pak objevil doporučení a začal se o něj zajímat.

„Vím, že pan Křetínský je solidní podnikatel a že to nepůjde ke dnu jako třeba Bohemia Energy, takže mě to upoutalo,“ řekl. S manželkou jsou oba v důchodu a bydlí v bytovce v bytě 3+1. „Topíme, vaříme, máme i bojler. Roční spotřeba je asi 13 MWh. Spočítal jsem úsporu asi 8 tisíc oproti současné ceně svého dodavatele, která půjde zřejmě ještě nahoru,“ řekl pan Januška.

Tomáš M. z Litoměřicka: Porovnal jsem si cenu s ostatními

Pan Tomáš M. si k epet přihlásil elektřinu. Důvodem byl fakt, že mu od 1. 7. zvýšil jeho dodavatel cenu. „Na blesk.cz jsem zaregistroval nový tarif od epet, kde je cena nižší. Nechal jsem si to projít hlavou a porovnal cenu s ostatními dodavateli,“ řekl pan Tomáš s tím, že za 1 MWh zaplatí u společnosti epet o 1400 Kč méně.

„Ohřívám vodu v bojleru a mám roční spotřebu asi 5 MWh. Takže má úspora bude asi 7 tisíc, a to už se vyplatí,“ spočítal si. U starého dodavatele má stanovenou tříměsíční výpovědní lhůtu. „Od 1. listopadu mi zahájí dodávku za novou cenu. Ušetřím na elektřině, a ještě jsem rád, že jsem vyhrál. V této době je to příjemný bonus k mé úspoře,“ dodal.

Jan F. (44) z Prahy: Uspoří mi 42 tisíc!

Pan Jan F. (44) z Prahy používá plyn na topení a také ohřev vody. Jeho současný dodavatel zdražil energie, a tak začal hledat úspornější variantu. „Dostal jsem tip od známého. Firma epet mi dodávku zahájí 1. listopadu. Kdybych zůstal u současného dodavatele, měl jsem to spočítané na 122 tisíc korun. U epet mě to vyjde na 80 tisíc a k tomu minus 20 tisíc z výhry,“ řekl pan Jan, kterého štvou zvyšující se ceny energií.

Vyhrajte energie na rok zdarma!

Noví zákazníci mají možnost vyhrát buď energie na celý rok zdarma, nebo slevu 20 tisíc na roční zúčtování. Soutěž potrvá až do 16. září. Budete mezi deseti vylosovanými, kteří pořádně ušetří?

Podmínky soutěže

Pokud noví zákazníci podepíšou se společností epet smlouvu na ceník SPECIAL 30, připravený přímo pro akci s Bleskem, mohou se zúčastnit soutěže o rok energií zdarma. Produkt je určený pouze pro domácnosti. Losovat se bude ještě 6 výherců (4 se losují 1. září a 2 se vylosují 30. září).

Volejte nebo pište

Chcete mít nový ceník, ušetřit, a ještě se zúčastnit soutěže o energie na rok zdarma? Informujte se u epet na telefonní lince 800 70 71 71 v pracovních dnech od 8 do 17 hod. nebo pište na e-mail smlouva@epet.cz. Společnost epet za vás vyřídí vše potřebné. Pomůže s přechodem od stávajícího dodavatele atd. Další informace najdete i na webu www.epet.cz/blesk.

Video
Video se připravuje ...

Expert o potížích s „Putinovým“ plynem: Hrozí několik nepříjemných zim! Ale dlouhodobě prohraje Markéta Volfová, Lukáš Červený

Fotogalerie
6 fotografií