Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak na drahé energie? Třeba změnou dodavatele. Zkuste ceník SPECIAL 30

Autor: Tomáš Koníček - 
15. července 2022
13:28

Extrémní drahota zasáhla Evropu, Českou republiku nevyjímaje. Vše zdražují energie – plyn či elektřina. Ušetřete svoje nervy i peněženky, a to volbou vhodného dodavatele energií. A třeba i díky speciálnímu ceníku, který Blesk doporučuje.

Během posledního roku většina společností zdražila plyn i elektřinu o desítky procent. Ročně vás takové zdražení vyjde na několik tisíc, ale i desítek tisíc korun. Ceník SPECIAL 30 od firmy epet má hned několik plusových bodů. „Především je cena pro nové zákazníky nižší než u všech největších hráčů na trhu,“ říká Petr Švec, generální ředitel společnosti epet, která je (společně se svou dceřinou společností Dobrá Energie) největším alternativním dodavatelem z hlediska dodaného objemu energií u nás. Zajišťuje dodávky energií pro více než 130 tisíc odběrných míst.

Bez obav

Nemusíte mít žádné obavy, že by u takové společnosti hrozil krach, tak jako se to stalo loni společnosti Bohemia Energy. Firma epet má za sebou silného hráče – Energetický a průmyslový holding, a. s. (EPH), který disponuje vlastními zdroji elektrické energie a jehož většinovým vlastníkem je Daniel Křetínský. Ten je také akcionářem vydavatelství Czech News Center, pod které spadá deník Blesk. I kvůli tomu vznikl speciální ceník k 30. narozeninám Blesku – SPECIAL 30.

Co byste měli vědět o ceníku SPECIAL 30?

Jde o produkt jistoty, kde bude cena zafixovaná na 2 roky. Přestože ceny na burze rostou a podle prognóz odborníků tomu nebude v příštích měsících jinak, tohle vám cenu od epet nezmění. „Je samozřejmostí, že budeme cenu garantovat po celou dobu trvání smlouvy,“ říká generální ředitel Petr Švec. Společnost epet je ideální volbou pro ty, kdo chtějí mít jistotu, že jsou u silného dodavatele.

Není žádný nováček

Většina lidí v Česku zná ČEZ nebo třeba E.ON. Vedle nich však není EP ENERGY TRADING, a. s., neboli epet žádným nováčkem. Patří do skupiny EPH, a. s., která své aktivity soustřeďuje nejen na prodej elektřiny a plynu koncovým zákazníkům, ale podniká také v oblasti distribuce plynu a elektřiny, tranzitu či skladování plynu a disponuje vlastními zdroji energie.

Kolik stojí?

Jen pro představu, za jaké ceny byste mohli energie mít. Cena za komoditu u elektřiny je u společnosti epet stejná bez ohledu na tarif. I s daní činí 6449,30 Kč za 1 MWh. Pro nové zákazníky jiných společností tato cifra (ke které je nutno připočítat ještě cenu za distribuci) přesahuje často i 8 tisíc korun! Stejné je to u plynu. Firma epet nabízí stejnou cenu bez ohledu na spotřebu ve výši 2819,30 Kč, zatímco mnoho jiných společností prodává novým zákazníkům za vyšší ceny.

Soutěž! Vyhrajte energie na rok zdarma

Ceník SPECIAL 30 má i další výhodu. Noví zákazníci totiž mají možnost vyhrát energie na celý rok zdarma, nebo slevu 20 tisíc na roční zúčtování. Soutěž startuje dnes a potrvá až do 16. září. Budete mezi deseti vylosovanými, kteří pořádně ušetří?

Podmínky soutěže

Pokud noví zákazníci podepíšou se společností epet smlouvu na ceník SPECIAL 30, připravený přímo pro akci s Bleskem, mohou se zúčastnit soutěže o rok energií zdarma. Produkt je určený pouze pro domácnosti. Losovat se bude celkem 10 výherců, a to následujícím způsobem:

1. 8. 2022: 4 výherci

1. 9. 2022: 4 výherci

30. 9. 2022: 2 výherci

Volejte nebo pište

Chcete mít nový ceník, ušetřit, a ještě se zúčastnit soutěže o energie na rok zdarma? Informujte se u epet na telefonní lince 800 70 71 71 v pracovních dnech od 8 do 17 hod. nebo pište na e-mail smlouva@epet.cz. Společnost epet za vás vyřídí vše potřebné. Pomůže s přechodem od stávajícího dodavatele atd. Další informace najdete i na webu www.epet.cz/blesk.

fico ( 15. července 2022 15:46 )

V současné době měnit dodavatele je největší hovadina.

Zobrazit celou diskusi