Na Ombudsmana Blesku se obrátil Jan Rydl (70) se synem Milanem (38) a advokátka JUDr. Jaroslava Šafránková se za ně postavila. Za pouhých 19 dní teď má dům dodělanou střechu a práce na něm pokračují!

Když před 15 lety kupoval Jan Rydl malý domek, hned si představoval, jak si tam bude užívat stáří… „Plán byl takový, že dole budeme žít s manželkou my a patro bude určené pro syna,“ měl tehdy hned jasno Rydl. Jenže kvůli problémům se sousedy a průtahům se rozhodl v roce 2018 nemovitost přepsat na syna, aby zkusil dokončit rekonstrukci právě on.

„Sousedům se pořád něco nelíbilo. Jednou to byl projekt, pak jsme řešili spor kvůli štítové zdi, neustále se odvolávali a napadali rozhodnutí stavebního úřadu,“ popisuje Navrátil.

Po celou dobu rekonstrukce bydlí Jan Rydl s manželkou a nevlastním synem Milanem v bytě ve vedlejší vesnici. „Už jsme v domečku klidně 14 let mohli žít a místo toho platíme nájem za byt a k tomu splácíme hypotéku za ten dům. Navíc v této koronavirové době by se nám to opravdu hodilo mít zahradu,“ shodují se.

Jde to rychle

Poté, co se obrátili na Ombudsmana Blesku a získali vyjádření od advokátky JUDr. Jaroslavy Šafránkové k jejich situaci, ihned se začalo na stavbě něco dít. Jaroslava Šafránková totiž oběma vysvětlila, že jejich stavební povolení, které mají z roku 2014, stále platí, a mohou tedy stavět. Poslechli ji tedy a během tří dnů se pokrývači vrhli na novou střechu.

„Tak dobrá věc se podařila a po mnoha letech jsme se dočkali nové střechy. Chtěl bych vám ještě jednou poděkovat za pomoc,“ napsal po 19 dnech od vydání článku v Blesku pan Rydl s tím, že podle aktuálního plánu by snad Vánoce 2021 mohli konečně oslavit »v novém«. „Teď bude na řadě dokončení vnitřních úprav a na jejich tempu bude záležet, kdy se nastěhujeme,“ dodal.

Ombudsmanka Blesku: Je lepší nechat si poradit!

Blesk o dokončení střechy informoval samozřejmě i Ombudsmanku Blesku a advokátku JUDr. Jaroslavu Šafránkovou, která se rodině snažila pomoci. Z dobrého konce měla radost a rozhodla se přidat jednu poznámku pro všechny čtenáře Blesku.

„Čtenáři by neměli nikdy litovat peněz na to, že se poradí s odborníkem ve věci, které nerozumí, nebo ve věci, u které si nejsou zcela jistí, že jí rozumí, neboť takto vynaložené peníze za včasnou poradu se jim tisíckrát vrátí,“ vzkazuje Jaroslava Šafránková.

Pan Rydl má tak díky Ombudsmanovi Blesku dvojitý dárek, neboť rady, které naši profesionálové poskytují čtenářům v rámci tohoto projektu, jsou zdarma.

Fotogalerie
10 fotografií

Jak bydlí zpěvačka Michaela Nosková?

Video
Video se připravuje ...

Videorozhovor z návštěvy u Michaely Noskové. Zpěvačku zpovídala Markéta Mayerová. Videohub