Livigno: nákupy i lyžování

Autor: NEV-DAMA

Alpské středisko na severu Itálie Livigno nabízí pestrobarevnou paletu všech možných sjezdovek. Najdete zde bohaté možnosti pro začátečníky, ale i nejnáročnější místa pro odvážné. Snowboardisty potěší nejrozsáhlejší a nejdokonalejší snowpark v celých italských Alpách. Běžkaři ocení až 40 kilometrů perfektně upravených udržovaných běžeckých stop. V Livigno si můžete užít bohatou škálu polyžařské zábavy včetně nového wellness komplexu Aqua Granda. Středisko je od Prahy vzdálené 655 kilometrů.

Livigno je poslední bezcelní zónou v Evropě, je tak ideálním místem pro nakupování. Naleznete zde obchody snad všech známých módních značek a pořídíte levně alkohol, tabákové výrobky nebo pohonné hmoty. 

Kaprun – Zell am See: ráj pro sportovce

Autor: NEV-DAMA

Rozmanité středisko v kouzelné kulise mezi romantickým jezerem na úpatí hory Schmittenhöhe a pod ledovcem Kitzsteinhorn láká české lyžaře nejen blízkostí, ale i díky neodolatelné nabídce sportovních aktivit i polyžařské zábavy. Oblast se 3 skiareály nabízí 139 km od modrých sjezdových tratí pro začátečníky až po černé “padáky” pro odvážné.  Spodní část ledovce je vhodná pro freeride. Snowboardisty potěšíme třemi snowparky s největším superpipe v celém Rakousku.  Toto místo je díky 200 km tratí i rájem pro bežkaře. Nechcete pouze lyžovat? Vyzkoušejte bobovou dráhu, noční sáňkování, adrenalinové přenocování v iglů či výpravu do soutěsek. Sportovní zážitky můžete večer zapít v jednom z mnoha útulných barů a únavy se zaručeně zbavíte v moderním wellness centru Tauern Spa.

Val Senales: lyžařskou stopou do historie

Autor: NEV-DAMA

Val Senales je jeden z mála italských ledovcových areálů, známý i našim lyžařům, lákající 35 kilometry perfektně upravovaných tratí. Díky ledovci a závratné nadmořské výšce nabízí stabilní lyžařské podmínky téměř po celý rok. Užijete si takřka liduprázdné sjezdovky s převažujícími černými „krpály“. Mezi lyžaři je atraktivní 8 kilometrů dlouhý Schmugglerabfahrt neboli „pašerácký sjezd“ vedoucí až do údolí. Večer nevynechejte atraktivní výlet na sněžnicích k populární ledovcové jeskyni. Kuriozitou je nejvýše položený horský hotel v Alpách - Berghotel Grawand. Val Senales je proslavené i díky nalezené více než 5 tisíc let staré mumii pravěkého člověka „Ötziho“, která je dodnes uložená v muzeu v Bolzanu. Rozhodně stojí za návštěvu. 

 

Kam dále na lyže:

Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

Jeseníky: ráj na zemi pro lyžaře i běžkaře 

Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky