Pan Jaroslav si splnil sen a vydal se na dovolenou k moři do Spojených arabských emirátů. Protože letenky do takto vzdálené země jsou hodně drahé, koupil si je u nízkonákladové společnosti. Cesta tam proběhla bez problémů, hotel i pláž byly perfektní, takže si pan Jaroslav pobyt skvěle užil.

Chtěl si odpočinout, vrátil se úplně utahaný…

Zpoždění letu narůstá? Chtějte kompenzaci!
Autor: nahrady.cz
V dobrém rozpoložení se tedy chystal na cestu zpět a v tu chvíli začaly problémy. Poté co dojel na letiště, bylo mu oznámeno, že jeho let byl zrušen. A aby toho nebylo málo, žádný jiný spoj neměl volná místa. Panu Jaroslavovi nabídli pouze dopravu z úplně jiného města.

Protože si pan Jaroslav nemohl dovolit chybět v práci, nezbývalo mu nic jiného, než nasednout do přistaveného autobusu a nechat se převézt na mnoho kilometrů vzdálené letiště. Cesta autobusem v tropických končinách však rozhodně není nic příjemného. Po úmorné cestě se konečně dostal na letiště a nasedl do letadla. Díky všem těmto peripetiím se panu Jaroslavovi cesta domů protáhla o 8 hodin, nemluvě o její náročnosti. Takže místo, aby se vrátil z dovolené odpočatý a plný sil, vrátil se domů naprosto vyčerpaný.

Odborníci z Nahrady.cz všechno vyřeší za vás

logo nahrady.cz
Autor: Náhrady.cz
Po návratu se pan Jaroslav rozhodl, že si to rozhodně nenechá líbit, vždyť dovolená ho stála spoustu peněz. Zároveň ho ale děsila představa, že by se měl s leteckou společností soudit. Po návratu celý příběh vyprávěl přátelům. Podobnou zkušenost měla i kamarádka Eva, která dostala finanční kompenzaci za zrušený let, aniž by se sama musela o cokoli starat.

Ztemnělá letištní hala, dlouhé hodiny čekání kvůli zpoždění letu...Víte, že máte nárok na kompenzaci až ve výši 15 000 korun?
Autor: Istock Photo
O vše se postarali odborníci, které našla na portálu Náhrady.cz. Na základě běžných údajů o letu jednoduše vyhodnotili, že má na kompenzaci od letecké společnosti nárok a pak už se o vše sami postarali. Pan Jaroslav neváhal a obrátil se na Náhrady.cz také. Bylo to jednoduché – stačilo jen vyplnit online krátký dotazník.

Obratem se dozvěděl, že vzhledem k délce zpoždění letu má i on nárok na náhradu. A to dokonce v nejvyšší možné míře, tedy celých 15 000 korun! Odborníci z Náhrady.cz se pustili hned do práce, oslovili leteckou společnost a čile s ní korespondovali. Zástupci dopravce brzy pochopili, že jednají s profesionály a ani se nepokoušeli blafovat, jak mívají jinak v oblibě. Panu Jaroslavovi přistály za pár týdnů na konto peníze a on se tak bude moci vydat na další, tentokrát snad už nezpackanou dovolenou…