-          Velmi exotická země

-          Téměř 1 300 km dlouhé pobřeží

-          Jedna z nejkrásnějších zemí světa

-          Výborná gastronomie

-          Dobrá kvalita ubytování

-          Nedotknuté pláže, pralesy a vysoké hory

Česká republika má s Kostarikou bezvízový styk a tak pro vpuštění na kostarické území postačí pouze platný cestovní pas. Jeho platnost musí být delší než 6 měsíců, od data, kdy hodláte zemi opustit. Při odletu vám bude naúčtován letištní poplatek. Před cestou se doporučuje očkování proti břišnímu tyfu a proti žloutence typu A.

Platidlem na Kostarice je kostarický Colón, který má 100 centimů. Ve velkých městech jsou běžné bankomaty a hotely i obchody přijímají platební karty. Většina obchodníků přijímá i americké dolary. V průměrné restauraci zaplatíte za jídlo okolo 8 – 11 dolarů.

Autor: Dovolena.cz

Centrální letiště se nachází v hlavním městě Kostariky, San José. Odtud se autobusové linky rozjíždějí do celé země. Většina obyvatel Kostariky nemá automobil a tak je hromadná autobusová doprava stěžejní.

Pro návštěvu Kostariky je nejvhodnější období sucha, které trvá od prosince do dubna. Během vaší dovolené můžete poznávat zemi, nebo jednoduše nerušeně odpočívat na pláži. Na Kostarice se nachází na 20 národních parků a rezervací. V nich se nachází člověkem nepoznamenaná příroda, jejíž krása vás ohromí.

Nejčastějšími turistickými cíly, kromě San José, jsou návštěvy kávových plantáží s ukázkami zpracování kávy, dále například Kostarický národní institut biodiverzity. Kostarika má sopečné podloží a i několik aktivních sopek. Jejich návštěva je jedinečným zážitkem na celý život. Nejznámější jsou sopky Poás, Irazu a Arenal. U každé z nich se nacházejí další přírodní zajímavosti. Velmi oblíbený je tropický ostrov Tortuga. Toužíte-li po adrenalinu, pak vyzkoušejte rafting na řece Río Sarapiquí, nebo podnikněte cyklistický výlet kolem řeky Pejibay. Kostarika je také proslulá díky vynikajícím podmínkám pro windsurfing.

Autor: Dovolena.cz

Během vaší dovolené určitě vyzkoušejte místní kuchyni a dovolte kostarické kultuře, aby pronikla blíže k vám. Navštivte některé z více než 30 muzeí. Podnikněte výlet za agroturistikou, nebo vyplujte na výlet lodí.

Tým serveru DOVOLENA.CZ se domnívá, že Kostarika je právem považována za jednu z nejkrásnějších zemí světa. Navštivte tuto karibskou perlu i vy a přesvědčte se o kráse Kostariky na vlastní oči!