Právě Varadero je nejčastější kubánskou vyhledávanou destinací pro dovolenou. Zláká Vás především svými 17 km dlouhými písčitými plážemi. Tato oblast je výhradně turisticky zaměřená, naleznete zde více jak polovinu ze všech hotelů na Kubě, proto zde trochu chybí kontakt s běžným obyvatelstvem.

Autor: Dovolena.cz

Matanzas a Cárdenas jsou od Varadera sice vzdálená, co by kamenem dohodil, ale charakterem jsou naprosto odlišná. Jejich uboze zásobené obchody, prašné zadní ulice a primitivní doprava poskytují návštěvníkům Varadera příhodný a nefalšovaný pohled na každodenní kubánský život. Matanzas, 42 km západně od Varadera se stalo koncem 19. století hlavním městem cukru na Kubě.

Autor: Dovolena.cz

Hlavní město Havana je jedno z nejkrásnějších měst na světě, překypující bohatou historií a jedinečným nádechem romantiky. Lidé tančící v ulicích, rušná doprava, všude přítomné staré Kubánky pózující s doutníkem pro turisty, nazdobené domy, naopak polorozpadlá stavení, chudinské čtvrti a spousta lidí v otrhaných šatech a trhy všeho druhu. Procházet se ulicemi Havany je nepopsatelný zážitek. Pokud máte málo času a chcete vidět co nejvíce, stačí nasednout do takzvaného COCO taxi a za pár CUC se nechat provézt po nejznámějších památkách.

Autor: Dovolena.cz

Východně od Havany leží Provincie Matanzas - z velké části rovina, na níž se pěstuje cukrová třtina – byla v 19. století nejdůležitější oblastí produkující třtinu. V provincii Matanzas naleznete nádherné korálové útesy, velké množství různých ryb a klidné moře. Jedno z nejhezčích míst je Zátoka sviní (Bahía de Cochinos). Je zde výborná možnost šnorchlování na velkém množství zajímavých míst. Mezi městy Playa Girón a Punta Perdiz se nachází několik vstupů do moře. Zde je možné plavat kolem útesů, případně se potápět. Hloubka moře je zde přes 6m.

Autor: Dovolena.cz

Poloostrov Zapata je největší bažinnou oblastí v Karibiku, rovnou jako lívanec a pokrytou mangrovovými močály a pastvinami. Mangróvie u Playa Larga na poloostrově Zapata. Vyskytují se zde některé chráněné živočišné druhy, např. krokodýl, kapustňák a početné druhy ptáků. Ale upřímně řečeno, pokud se nezúčastníte výletu s průvodcem zaměřeného na pozorování ptactva, je málo pravděpodobné, že uvidíte nějakou divokou zvěř.

Více informací najdete na www.dovolena.cz