Egypt je ideální destinací pro cestovatele, kteří se chtějí jet podívat za sluncem uprostřed zimních plískanic a ohřát se. Od podzimu do jara jsou zde příjemné teploty a moře má kolem 20°C. Vše toto navíc za mnohem dostupnější ceny než je tomu u zájezdů za exotikou.

Egypt je samozřejmě možné navštívit i v létě, ovšem teploty zde dosahují 40 – 50°C, tudíž ne každému jsou příjemné, avšak milovníci tepla budou ve svém živlu. Protože se jedná o zemi, jejíž značnou část zabírá poušť, je zde velmi málo srážek. Díky tomu je velmi nepravděpodobné, že by Vám dovolenou v Egyptě zkazilo špatné počasí.

Doba letu je navíc poměrně krátká, cestovat budete cca 4,5 hodiny. I přes to, že ke vstupu do Egypta je vyžadováno vízum, nemusíte se obávat žádné zbytečné byrokracie. Vízum je možné zakoupit přes cestovní kancelář při koupi zájezdu. V případě turistických cest v délce maximálně 30 dnů, lze rovněž vízum zakoupit po příletu na letišti za cca 15 USD. Podmínkou k získání víza je pouze cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po návratu ze země.

Autor: Dovolená.cz

Nejnavštěvovanější oblastí je Hurghada a její okolí. Zde doporučujeme navštívit staré město s mešitami a bazary. Toto vyhlášené turistické středisko nabízí spoustu zábavních a sportovních aktivit pro každého. V centru Hurghady můžete navštívit typické arabské tržiště, nakoupit rozličné suvenýry a jiné zboží v pouličních krámcích v typickém duchu smlouvání o ceně. Nebo můžete posedět v některé ze zdejších originálních čajoven a okusit např. vyhlášené vodní dýmky. Cestovní kanceláře odtud také organizují různé výlety – například do Luxoru, Gízy či na některý z blízkých ostrovů, jako je národní park Giftun. Pokud chcete zvolit oblast Hurghady, ale Vaší prioritou je šnorchlování hned u hotelu, pak zvolte středisko Makadi Bay 35 km od letiště v Hurghadě nebo Safaga 50 km od Hurghady. Obě tato střediska jsou vyhlášena nádhernými korálovými útesy hned u pobřeží.

Sharm el Sheikh:

K dalším oblíbeným letoviskům patří Sharm El Sheikh, který je moderním střediskem a současně nejideálnějším místem pro potápění a šnorchlování v Egyptě. Sharm el Sheikh se stejně jako Taba nachází na Sinajském poloostrově. Nejkrásnější částí Sharmu je zátoka Naama Bay s průzračně čistým mořem a velmi kvalitními hotely v jejím okolí.

Autor: Dovolená.cz

Taba:

Dalším egyptským letoviskem je Taba s průzračným mořem a luxusními resorty, která je ideálním výchozím bodem pro návštěvu Izraele či Jordánska.

Marsa Alam:

Dalším známým egyptským letoviskem je Marsa Alam, která je vhodná pro turisty, vyhledávající spíše klidnější dovolenou, opět s možností potápění, čisté moře a bohatou podmořskou faunu. Za návštěvu stojí smaragdové Kleopatřiny doly.

Více informací naleznete na www.dovolena.cz.