Nejatraktivnější prvky hotelu Lusail Katara nacházejícího se v hlavním městě Dauhá budou k nalezení v klenutých věžích – čepelích šavlí. Zde naleznete jak luxusní 5hvězdičkový hotel, tak bohatá 6hvězdičková apartmá, prvotřídní butiky, VIP restaurace i kina. K dispozici bude také dostatek zasedacích a konferenčních prostor, aby architektonický skvost přitahoval nejen dovolenkáře, ale také byznysmeny na cestách.

Katar, země nacházející se na poloostrově vybíhajícím z většího Arabského poloostrova do Perského zálivu, je jedním z nejbohatších států na světě. Objev ropy v roce 1939 úplně změnil národní ekonomiku. Předtím byl Katar chudou zemí rybářů a lovců perel, zatímco nyní má vysokou životní úroveň. Ta je viditelná hlavně ve velkoměstech, kde je luxus všudypřítomný. Toto místo je přímo dovolenkovým rájem – písečné pobřeží, možnost potápění, velký výběr vodních sportů… Navíc se zde nevyskytuje kriminalita, a večerní procházky tak nejsou problémem.6142865:full:true:true

Státní znak Kataru, emirátu s prvky absolutistické a konstituční monarchie, jenž získal nezávislost v roce 1971, byl inspirací projektu Lusail Katara Hotel. Emblém je tvořen zlatým kruhovým polem, ve kterém je plachetnice a palma v přirozených barvách. Motiv je umístěn nad modro-stříbrným vlnitým polem, ohraničeným dvěma stříbrnými zkříženými šavlemi.

Lusail Katara Hotel

  • Design: Firma Kling Consult
  • Začátek svatby: Rok 2018
  • Dokončení stavby: Rok 2021
  • Výška: 211 m
  • Počet pater nad zemí: 36

Fotogalerie
5 fotografií