Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

5 perel ze Zálivu: Každý emirát je jiný, ale jedno mají společné - ohromí vás přepychem!

/
  • Dubaj
    21. srpna 2019 ● 17:12

    Spojené arabské emiráty (SAE) se řadí mezi nejmodernější a nejbohatší státy světa. A také k nejpopulárnějším místům, kam lze uniknout před zimou na perfektní vyhřáté pláže. Stačí si jen vybrat.

    Kulinářské perly z celého světa, luxusní nákupy a přepychové hotely. To jsou symboly dovolené v Emirátech. Zažijete tu ale i poutavou tradici arabského světa, průzračně azurové moře, hory a poušť či pláže s jemným pískem. Zatímco v Evropě léto pozvolna končí, tady jen poleví ta nejprudší vedra a krásné počasí prakticky nikdy nekončí!

    „Spojené arabské emiráty jsou v naší nabídce exotických dovolených stále oblíbenější destinací, a to nejenom proto, že nabízejí neskutečné množství zážitků a zábavy, ale také celoroční koupání v Perském zálivu,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

    SAE jsou federací 7 emirátů: Abú Zabí, Dubaj, Šardžá, Adžmán, Umm al-Kuvajn, Rás al-Chajma a Fudžajra. Více si o nich přečtete v dalších kapitolách.

    Burdž Al Arab
    Autor: Mohammed Tareq / Shutterstock.com

  • 1.

    Rás al-Chajma

    Emirát Rás al-Chajma je známý díky romantickým palmovým oázám a množství zeleně, pouštním dunám s červeným pískem a nekonečně dlouhým písčitým plážím. Radost udělá i milovníkům golfu a přírodních krás.

    Rás al-Chajma
    Autor: Alexandria, Blue Style

  • 2.

    Šardžá a Adžmán

    Šardžá a Adžmán jsou jako dubajská předměstí. Ani nepostřehnete, že jste v jiném městě, či dokonce emirátu. Kupříkladu v Šardžá, kulturním centru Emirátů, panují i mnohem konzervativnější pravidla než v Dubaji. „Mimo hotelový areál je tak výrazně více třeba dát si pozor na adekvátní oblečení a na alkohol mimo hotel rovnou zapomeňte,“ varuje Petr Šatný z CK Alexandria. Orientální atmosféra tu na vás dýchá na každém kroku a rušné Dubaji jste za pár desítek minut.

    Adžmán
    Autor: Alexandria, Blue Style

  • 3.

    Dubaj

    Luxusní a moderní metropole Perského zálivu je synonymem úspěchu, přepychu, nekonečných nákupů a špičkových atrakcí v zábavních parcích. Navštívit tu můžete třeba nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa (830 m) a její nově otevřenou vyhlídku ve 154. patře (575 m) nebo jedno z největších nákupních středisek světa Dubai Mall s mořským akváriem, umělým vodopádem a dalšími atrakcemi.

     

    Původní podobu města vám přiblíží procházka historickou čtvrtí Bastakija (Al Fahidi), návštěva arabských trhů ve čtvrti Deira či atrakce Dubai Frame, což je budova ve tvaru zlatého rámu, která obsahuje muzeum historie města i působivou vyhlídku v horních patrech. „Podnikat lze odsud také spoustu nejrůznějších výletů, ať už po samotném centru Dubaje, do pouště na velbloudy či adrenalinové jeep safari,“ doporučuje Šatný. A nebo si jen užívat přepychové pláže a komfort.

  • 4.

    Fudžajra

    Díky spojení hor a překrásných pláží bývá považován za nejkrásnější emirát. Nachází se na východě u Ománského zálivu, zhruba 100 km vzdušnou čarou od Dubaje, a odděluje ho od ní poušť a pohoří Hadžar. Je symbolem klidné plážové dovolené.

    Fudžajra
    Autor: Alexandria, Blue Style

  • 5.

    Abú Zabí

    Abú Zabí je hlavním městem a nejbohatším emirátem. Moderní metropole svými širokými bulváry, rozlehlými parky a dechberoucími mrakodrapy připomíná americká velkoměsta. Asi nejpopulárnější místní atrakcí je Ferrari World, zábavní park s několika desítkami atrakcí včetně nejrychlejší horské dráhy světa (z 0 na 240 km/h za 4,9 sekundy). Najdete ho na umělém ostrově Yas, kde sídlí mimo jiné i akvapark Waterworld, zábavní park podle populárních filmů Warner Bros World či okruh pro formuli 1.

    Fotogalerie
    30 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy