Do zoo nebo do botanické? Výlety v Liberci

 

Zoologická zahrada Liberec je proslulá hlavně vzácnými bílými tygry. Žije zde ale přes 160 různých druhů, celkem je v zahradě přes 800 zvířat. Liberecká zoo byla založena v roce 1919 a patří mezi nejnavštěvovanější zoologické zahrady v Česku. Místo je skvěle dostupné MHD z centra Liberce. Dospělí za vstup zaplatí 90 korun, děti, studenti a senioři 60 kč. Vydat se můžete i do botanické zahrady v Liberci. Zdejších devět moderně řešených pavilonů nabízí úchvatnou podívanou na flóru celého světa. Uvidíte zde třeba obří kaktusy, masožravé i pravěké rostliny.

 

Zábava pro celou rodinu - centrum Babylon Liberec

 

Hledáte místo, kde zabavíte sebe i své děti na celý den? Vyražte do zábavního a wellness centra Babylon Liberec. V místě se nachází obří parkoviště a celé místo je skvěle dostupné hromadnou dopravou. Dostat se na místo tedy není problém. V případě, že byste ale chtěli centrum opustit až druhý den, můžete využít služeb luxusního hotelu Babylon. Ceny jsou zde pro jednotlivce vysoké, rodiny s dětmi mají pobyt levnější. Hotel nabízí i balíčky ubytování s wellness, či se zábavou. A co naleznete v samotném centru Babylon? Největším tahákem zařízení je aquapark. Nachází se zde čtyři tobogány, skluzavky,whirlpooly, vodní trysky, divoká řeka a ještě mnohem více. Teplota vody se pohybuje mezi 27 - 30°C. Pro velké je zde i sauna, bary s občerstvením a vodní masáže. V létě je navíc otevřena terasa, kde se můžete opalovat. Vstupné dospělé vyjde na 350 kč, děti do 100 centimetrů mají vstup za 240kč. Od pátku do neděle a o státních svátcích je vstupné dražší. A kam dále v Babylonu Liberec? Pro děti jsou připraveny labyrinty v iQparku, či lunapark. V areálu se nachází i 4D kino. A dospělí si můžou odpočinout v solno-jodové jeskyni nebo využít zdejších wellness služeb. Vybrat si můžete z masáží, saunování, koupelí, či kosmetických služeb.

 

 

 

Výlet na Ještěd

 

Hora Ještěd se ve svých 1012 metrech tyčí nad Libercem. Vysílač na jejím vrcholu jí potom dává ikonickou špičatou siluetu. Pokud se chcete vydat na horu pěšky, můžete využít některou turistickou stezku. Na vrchol vede také lanovka a silnice. U vysílače se nachází placené parkoviště. Ve vysílači se nachází také restaurace a luxusní hotel. Vrchol potom nabízí úchvatný výhled na Liberec. Výlet na vrchol Ještědu byste zkrátka při vaší dovolené v Liberci neměli vynechat.

 

 

Tipy na dovolenou v Libereckém kraji

 

Související odkazy

 

Zámek Zákupy

 

Novogotický zámek Sychrov 

 

Hrad Trosky

 

Tajemné místo v srdci hor: Jizerka je Mekkou běžkařů, nalezištěm drahokamů a rájem astronomů!

 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Ústecký a Liberecký kraj