Veronika Kašáková prožívá opravdu nelehké období. Od té doby, co se v únoru stala maminkou roztomilého synka Matyáška, každý den řeší, co bude chlapeček jíst. Záhy po narození mu totiž byla diagnostikována vzácná metabolická nemoc zvaná fenylketonurie. Ta spočívá v tom, že nesmí jíst téměř žádné bílkoviny, protože mu v játrech nefunguje enzym, který štěpí jednu z aminokyselin, tzv. fenylalanin. Kdyby přísnou dietu nedodržoval a fenylalanin se mu ukládal v těle, mohlo by u pacientů s tzv. PKU dojít až k těžké retardaci.

A právě v souvislosti se synkovou nemocí se událo v úterý něco velmi nepříjemného. „Na dnešní den jsem se psychicky připravovala měsíc. Dozvíme se, jak Matyášek má papat. A když už si to teda takhle hezky naplánujeme a rozjedeme se do nemocnice, jsem plná očekávání, jak mu ten jídelníček s nutričníma poradkyněma složíme, tak poprvý v životě nabourám,“ svěřila se viditelně vyčerpaná Veronika na instagramu. „Naštěstí to bylo při rozjezdu, bylo to malý ťuknutí, ale jak jsem měla ty nervy za pochodu, tak jsem začala hystericky brečet,“ přiznala modelka sílu psychického vypětí.

Naštěstí se ale nehoda obešla bez větších komplikací i zranění. „V autě, který jsem ťukla seděl úžasnej pán, kterýho první zajímalo, jestli jsme v pořádku, pak až plechy. Pán, co stál za mnou, na nás nevěřícně řval, ať okamžitě ty auta někam odtáhneme a nezdržujeme ho v provozu,“ popsala dramatické chvíle modelka. „Dnešní story zakončím tím, že jsem dojela do nemocnice, kde jsme další dvě hodiny sestavovali jídelníčky a učili se to počítat... Jestli mi ještě někdy někdo řekne, že je to jenom dieta a nebude to PKU maminka nebo PKU pacient, tak vás asi nakopu. A moc se těším na to, jestli budu někdy ta, že řeknu, že je to jen dieta,“ řekla otevřeně Veronika Kašáková, kterou trápí skutečnost, že si její chlapeček nemůže dopřávat prakticky žádné dobroty jako jiné zdravé děti. Nemoc je navíc stále neléčitelná, takže to zatím vypadá, že se bude muset striktně a velmi omezeně stravovat celý svůj život.

VIDEO: Rozhovor s Veronikou Kašákovou
Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Veronikou Kašákovou Videohub

Fotogalerie
36 fotografií