„Dneska na nás, prosím, myslete,“ napsala ve čtvrtek ráno Veronika Kašáková do instastory. Se synem Matyášem, kterému hned po porodu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu zvanou fenylketonurie, museli opět k lékaři. Chlapečkova nemoc spočívá v tom, že nesmí jíst žádné bílkoviny, což je těžší, než by se mohlo zdát. Kdyby přísnou dietu nedodržoval, mohlo by u něj dojít až k těžké retardaci.

Není bohužel divu, že modelka se jako milující matka se skutečností jen těžko vyrovnává. Proto se za Matyáška každý den modlí a stále věří tomu, že jednoho dne se stane zázrak a vyléčí se. Nové zprávy od lékařů ale Veroniku opět zdrtily. „Máme klasickou PKU dietu, tedy střední až těžkou (doufala jsem v mírnou),“ sdělila Kašáková, že její syn nebude vlastně v žádném případě moct jíst běžné jídlo, které je pro ostatní samozřejmostí. 

„Odběry hrůza hrůz – píchali ho třikrát, celé jsem to probrečela. Strašný!!!! Strašný!!!!“ přiznala modelka, jak těžce celou náročnou situaci nese. A ani slova lékařky ji rozhodně nepovzbudila. „Doktorka mi kladla na srdce, že se nikdy nevyléčí, ať v to přestanu už doufat (bylo mi zle!),“ svěřila se smutně Veronika Kašáková. „Jdeme se projít... Musíme to vstřebat...,“ dodala a následně sdílela záběry z rodinné procházky. Jak ale závěrem dodala, jedna pozitivní věc se při návštěvě nemocnice přece jen našla. „Dnešní nejkrásnější moment z nemocnice? Když před námi vyběhla z ordinace sedmiletá holčička se stejnou diagnózou, jako má Matyáš, a smála se přes celou chodbu. Nahlas. Byla taaaak šťastná, veselá – normální, zdravá duše a nás to ohromně dobilo.“

VIDEO: Misska z děcáku Veronika Kašáková: Snubák odložila, ale svatbě se nebrání! 
Video
Video se připravuje ...

Misska z děcáku Veronika Kašáková: Snubák odložila, ale svatbě se nebrání! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií