muchomůrka červená   muchomůrka zelená   muchomůrka tygrovaná   muchomůrka růžovka   muchomůrka jarní    muchomůrka citronová

Muchomůrka červená

Nápadná houba, která je pro mnoho lidí symbolem jedovatosti, je ve skutečnosti jedovatá jen slabě. Víte, co je pro ni ještě typické, proč některé národy tuto houbu s halucinogenními účinky považovaly za posvátnou a jak si z ní vyrobit tinkturu na bolavé klouby?

Jak poznat muchomůrku červenou a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Muchomůrka zelená

Považuje se za nejjedovatější houbu Evropy a v České republice na ni můžete narazit poměrně často. Jak ji bezpečně poznat a nesplést si ji s žampionem, což bývá v praxi nejčastější omyl?

Jak poznat muchomůrku zelenou a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Muchomůrka tygrovaná

Jedovatá muchomůrka tygrovaná ve většině případů naštěstí nezabíjí, i tak je ale otrava velmi nebezpečná. Co všechno byste o této houbě měli vědět a proč ji rozhodně nepodceňovat?

Jak poznat muchomůrku tygrovanou a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Muchomůrka růžovka

Muchomůrka růžovka patří mezi chutné, oblíbené houby. Roste hodně a navíc ji najdeme i za suššího počasí, kdy jiných hub moc není. Mnoho lidí ji ale kvůli možné záměně s jedovatou muchomůrkou tygrovanou raději nesbírá. Jak od sebe obě muchomůrky odlišit a na co pozor, až budete masáka zpracovávat?

Jak poznat muchomůrku růžovku a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Muchomůrka jarní

Smrtelně jedovatá muchomůrka jarní u nás roste sice vzácně, rozhodně bychom ji ale neměli podceňovat. Houba, kterou si ti méně zkušenější mohou poplést s žampionem, totiž způsobuje závažné otravy. Jak od sebe tyto dvě houby odlišit?

Jak poznat muchomůrku jarní a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.

Muchomůrka citronová

Tato jedovatá houba roste opravdu hojně, a proto je pravděpodobné, že na ni jednou natrefí každý houbař. Hlavně mladou muchomůrku citronovou si mohou ti méně zkušení poplést s žampionem a zadělat si tak na zdravotní potíže. Jak od sebe tyto houby rozeznat?

Jak poznat muchomůrku citronovou a spoustu dalších praktických informací najdete ve článku níže.