Polévka   omáčka   obalované žampiony

Další žampionové recepty pro vás připravujeme. 

Obalované žampiony

Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům, jenže olejem nasáklá strouhanka není zrovna zdravá. Přesto si tenhle pokrm nemusíte odpírat. Vyzkoušejte recept na žampiony pečené v troubě a jinak už je připravovat nebudete.

Žampionový krém

Milujete husté domácí krémové polévky? Zasytí, zahřejí a jejich příprava nezabere příliš času. Obvykle se po nich jen zapráší. Ta ze žampionů má bohatou ale zároveň jemnou houbovou chuť, kterou ještě můžete pozvednout kokosovým mlékem.  

Žampionová omáčka

Žampiony mají jemnou, neutrální chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se zakysanou smetanou a připravte si z nich houbovou omáčku, která bude mít příjemnou lehce nakyslou chuť a skvěle se hodí k domácím knedlíkům