Žampionová omáčka

Žampiony mají jemnou, neutrální chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se zakysanou smetanou a připravte si z nich houbovou omáčku, která bude mít příjemnou lehce nakyslou chuť a skvěle se hodí k domácím knedlíkům.

Nakládané václavky

Jemně pikantní sladkokyselá pochoutka skvěle chutná k masům, ale i jen tak. Hodí se také do salátů, pomazánek, nádivek, omáček, polévek nebo třeba jako ozdoba na chlebíčky nebo jednohubky. Pusťte se do nakládání.

Dršťková z václavek

Jakmile začne sezona václavek, nosíme z lesa plné koše. Připravte si z těchto typických podzimních hub falešnou dršťkovou polévku, která je nejen chutná, ale i zdravá. Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého to zvládnou i ti, kteří s houbami v kuchyni teprve začínají. 

Václavkový guláš

Milujete houby a pochutnáte si rádi na guláši? V tom případě byste určitě měli ochutnat houbový guláš z václavek, který předčí i masovou klasiku. A navíc vás vyjde doslova na pár korun. Stačí jen zajít na procházku do lesa a pustit se do vaření.

Bedly na kmíně

Máte už dost smaženice, houbových řízků a guláše? Ochutnejte škvarky z hub. Báječně chutnají teplé jen tak s čerstvým pečivem, s vařeným bramborem, i studené jako pomazánka na chleba. A hotové jsou za čtvrt hodiny. 

Bedlový guláš

Guláše jsou v Česku oblíbeným pokrmem. A vyzkoušeli jste už ten houbový? Chutná skvěle a hotový je za chvíli. Vyzkoušejte náš recept na vynikající guláš jen z bedel, které v lese rostou i za sucha.  

Bedlové řízky

Přinesli jste si domů košík plný bedel a nevíte co s nimi? Připravte z nich obalované řízky. Hotové jsou raz dva a chutnají i těm, kteří houby jinak moc nemusí. Podávat je můžete třeba k večeři jen tak s chlebem nebo k obědu s bramborami nebo bramborovou kaší.

Houbová omáčka z lišek

Omáčka z lišek patří k největším houbovým pochoutkám. Pokud se neobejdete bez masa, dejte si ji třeba s vepřovou pečení. Výborná ale bude i bezmasá varianta, kdy si houbovou omáčku vychutnáte jen s domácími knedlíky.

Další recepty pro vás připravujeme.