Šumava

Jaká místa jsou na Šumavě nejlepším a kterým druhům jedlých hub se tam nejvíce daří? Podívejte se na tipy mykologa a určitě odtud neodejdete z prázdnou. 

Okolí Prahy

Chcete si vyjet za Prahu na houby a nevíte, kam přesně zamířit a nepřijít s prázdnou? Zkušený mykolog vám prozradí, kam jít, jakmile pořádně zaprší a začne být počasí, které houbám přeje.

Praha

Houbařit se dá i v metropoli. Zkušený mykolog vám prozradí, kam v Praze jít, když začne být počasí, kdy rostu houby. Které lokality jsou nejlepší a víte, že houbařit můžete i na netradičních místech.

Vysočina

Na Českomoravskou vrchovinu jezdí houbaři z celé ČR, jde totiž o houbařský ráj. Najdete tu navíc i místa, kde houby rostou i v sušším období. Která to jsou vám řekne houbař, který má Vysočinu prochozenou. 

Beskydy

Které lokality jsou nejlepší v Beskydech, odkud si přinesete košík pěkných hřibů, kozáků nebo třeba lišek? Svoje oblíbená místa odtajnila zkušená houbařka. 

Jizerské hory

Kam jít na houby v okolí Liberce, Bedřichova nebo třeba Kořenova? Zkušení houbaři pro vás mají tipy na nejoblíbenější místa Jizerských hor.

Jižní Morava

Kam jít na houby v okolí Brna a jaké další osvědčené lokality jsou na jižní Moravě? Mykolog poradí, kam jít a co zajímavého tam nasbírat.

Jeseníky

Kam na houby na Jesenicku, kam v Rychlebských horách? Houbaři poradí, které lokality vás nezklamou a kam raději nechodit.