Mražení hub

Zamražení hub není žádná věda, jen je potřeba myslet na několik pravidel. Pokud totiž u tohoto způsobu zpracování zvolíte špatný postup, nejen, že si nepochutnáte. Také tím ohrozíte své zdraví.

Zavařování hub

Zavařování hub v hrnci je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí určitě za to. A s našimi tipy a receptem na sladkokyselý nálev to jistě hravě zvládnete.

Sušení hub v troubě

Dobře usušené a uskladněné houby vám mohou vydržet i několik let, aniž by ztratily svoji chuť. Víte, jak houbovou nadílku nejlépe usušit v horkovzdušné troubě a na co si dát pozor?

Sušení hub v sušičce

Pokud máte sušičku na potraviny, není co řešit. Usušte houby v ní. Je to jednoznačně nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak houby zpracovat a dlouhodobě uchovat. Jak na to?

Podívejte se také, kam chodí v ČR na houby zkušení houbaři a mykologové.