Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Údajní vrazi z Pohodlí měli vařit oběť v sudu: K soudu přišli s úsměvem?!

Aktualizováno -
15. dubna 2024
15:35
Autor: pma, Jitka Pecharová, ČTK - 
15. dubna 2024
11:26

Krajský soud v Hradci Králové začal v pondělí projednávat případ vraždy, které se podle spisu dopustili na Svitavsku dva muži, Pavel J. a Alexandr G. Obžaloba je viní z toho, že v červenci 2022 utýrali muže (†28) a jeho tělo pak uvařili v sudu, kosti spálili a další ostatky rozvezli po okolí vesnice Pohodlí, kde se vražda stala. 

Podle informací Blesku navrhla státní zástupkyně Lenka Faltusová po přednesu žaloby pro prvního obžalovaného Pavla J. trest za brutální vraždu ve výši okolo 30 let. Pro spoluobžalovaného Alexandra G. pak 25 let. Obhájce Pavla J. uvedl, že se muž necítí být vinen, jeho kumpán Alexandr G. ale vinu zčásti přiznal. Oba během pondělního hlavního líčení odmítli úmysl uneseného muže (†28) zavraždit.

Případ se podle spisu odehrál v červenci 2022. Obžalovaní Pavel J. a Alexandr G. měli brutální vraždu muže (†28) spáchat po předchozí domluvě. Mělo se jednat o odplatu za odcizenou marihuanu. 

Mučení a smrt

Obžaloba Pavla J. a Alexandra G. viní z toho, že nejprve donutili muže nastoupit do auta, kterým jej převezli do domu známého, kde poškozeného ve sklepě mučili a bili. „Převedli jej do sklepních prostor, kde za použití různých nástrojů, zejména zapnuté elektrické strunové sekačky, poškozeného zraňovali v oblasti zad, hýždí a nohou,“ stojí ve zveřejněné části obžaloby. Použitých nástrojů se muži později zbavili ve sběrném dvoře ve Vysokém Mýtě na Svitavsku.

Podle státního zastupitelství v důsledku bití poškozený upadl do bezvědomí. Obžalovaní ho přenesli do koupelny domu, umyli ho, oblékli a umístili na gauč v obývacím pokoji, kde mu podali lék Questax. Následující den ráno ho tam našli mrtvého a společně zosnovali plán, jak se zbavit těla poškozeného, uvádí obžaloba. Mrtvého muže dvojice měla převést do obce Pohodlí na Svitavsku, kde jeden z obžalovaných žil. 

Vaření v sudu

Pomocí sekery zesnulého naporcovali. Část nohy v oblasti kotníku následně uvařili, aby zjistili dobu vaření a moment, kdy se maso začne oddělovat od kosti. Následně tělo odnesli na dvůr. „Vložili jej do kovového sudu, zalili vodou a v tomto sudu tělo poškozeného uvařili,“ popisuje dále obžaloba.

Tvrdé části těla jako lebku či kosti Pavel J. a Alexandr G. údajně spálili, spálit měli i osobní věci mrtvého. Zbytky těla rozvezli po obci. Po činu muži celý dům v Pohodlí uklidili, sklep vybílili vápnem a dům kompletně vystříkali dezinfekcí.

Vraždu odmítají

Zatímco žalobkyně navrhla již v úvodu procesu pro oba muže výjimečné tresty, ti obžalobu z mordu odmítli. Soud pokračuje výslechem svědků, znalců a na konci týdne jednání zřejmě odročí na květen, kdy by již měl vynést rozsudek.

Video  Insta Crime Podcast: Krutá smrt Lukáše (†22). Výrobci drog ho prý pověsili na jeřáb.  - pdc, icp, Kristl
Video se připravuje ...

 

Drž hubu ( 15. dubna 2024 17:31 )

Tvl, to jsou krasavci 🙄

sekebo ( 15. dubna 2024 15:57 )

Tihle bezmozci si zaslouží jedině kata Mydláře s jeho středověkými metodami.

ota prvni ( 15. dubna 2024 14:39 )

jestli chcete uvedu Vám tady příklad Ublížení na Zdraví, Omezování osobní svobody + Krádež + vstup na cizí pozemek ale Státnímu zástupci nestačilo vyšetřování vyšetřovatelů z PČR a Státní zástupce to shodil ze stolu !!!


co na tom, že nezletilý pachatel CIKÁNSKÉ komunity má na triku jako mladistvý i dvě LOUPEŽNÁ tedy lidově eL Pasa !

až budu mít na stole TVÉ jméno ze spisu zveřejním to na Fejsu Státní zásTUPČE !

tomu věř ---XINDLE 👎

ota prvni ( 15. dubna 2024 14:29 )

ověřená PRAVDA - křiváku dovalávajíc se cenzora ! 👎

ota prvni ( 15. dubna 2024 14:24 )

a to nehovořím, že tato RUINA nebyla pod Proudem ani tekoucí vodou ---- na lavici OBŽALOVANÝCH měla sedět celá Sociálka včetně Radních tehdy z Vítkova že jim to UMOŽNILI asi tak !

a Ty odsouzené kluky konečně nyní na Svobodě zdravím...a aby balo jasné te Natálii jsem to nepřál ale na vině je hlavně její rodina - kam se uchýlili asi tak.

Co budu žít budu i tuto PRAVDU dít... 👍 🙂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání