Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vrazi oběť naporcovali, uvařili a zbytky vysypali do pole! Mord v Pohodlí šokoval kriminalisty

Autor: pma, ČTK - 
11. března 2024
05:00

Za svoji kariéru kriminalisté ze Svitavska nic podobného nepamatují. K brutální vraždě osmadvacetiletého muže došlo v červenci 2022. Nešťastníka unesli a následně svázali ve sklepě, kde ho měli dva muži několik dnů krutě týrat. Dvojice  údajných vrahů mrtvolu naporcovala a uvařila. Zbytky těla poté muži měli vysypat na pole. 

V polovině letošního února policie navrhla obžalovat z vraždy pětatřicetiletého muže ze Svitavska a třicetiletého muže původem z Brna. Jak Blesk v minulosti informoval, strůjcem činu je zřejmě bývalý bojovník MMA Pavel J. Ten měl v domě své matky v Pohodlí věznit a trýznit lidi opakovaně.

„V objektu měla platit jakási pravidla, kdy při jejich porušení měl přijít trest v podobě omezení pohybu a fyzického napadání. A toho se měl dopouštět vůči mužům i ženám,“ potvrdil před časem vedoucí odboru obecné kriminality Milan Šimek z pardubického krajského policejního ředitelství. Podle obyvatel obce byl Pavel J. vždy velmi agresivní a lidé z něj měli strach.

Video  Video ze zadržení mužů podezřelých z únosu a vraždy v Pohodlí na Svitavsku (únor 2023)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nebylo možné zjistit DNA oběti

K vraždě došlo v červenci roku 2022. Dvojice muže (†28) podle obžaloby svázala a uvěznila v domě v Pohodlí, kde jej několik dní krutě týrala. Vězněný měl zemřít až po několika dnech. Podle informací iDNES.cz, která mluvila se dvěma na sobě nezávislými zdroji, únosci muže po vraždě naporcovali a uvařili. Zbytků se pak zbavili na poli.

Podle zdrojů redakce byla identifikace ostatků vlivem okolního prostředí natolik ztížená, že nebylo možné zjistit ani DNA daného člověka. „Pachatelé se těla snažili zbavit a byli u toho hodně důslední. Měli na to dost času,“ uvedl jeden ze zdrojů. Kriminalisté prý podobně hrůzný případ za svou kariéru nepamatují.

Oba obvinění byli původně stíháni pro trestný čin zbavení osobní svobody s následkem smrti. „V prosinci 2023 došlo ke zpřísnění právní kvalifikace u obou obviněných a věc je nyní posuzována jako zvlášť závažný zločin vraždy,“ řekla ČTK letos v lednu mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Brutální vraždu by podle iDNES.cz měl Krajský soud v Pardubicích otevřít v dubnu. Jak Pavel J. tak i jeho kumpán jsou dle slov Janovské ohroženi odnětím svobody na 15 až 20 let nebo trestem výjimečným.

 

lucie13 ( 11. března 2024 21:24 )

Uživatel_5351473 ( 11. března 2024 20:58 )

Vždyť to nikdo nikoho nenutí dělat, tak co je ti do toho?

Uživatel_5733762 ( 11. března 2024 18:22 )

A to jsem si chtěl dát ovar...Budu držet dietu🤮

Uživatel_5142568 ( 11. března 2024 16:37 )

Přesně proč to nezakazou není to sport. Za něco takového by měl být třes smrti nekompromisně.

bullshit ( 11. března 2024 14:07 )

"MMA" žádný sport není. Je to zábava křupanů a vohnoutů.
Bohužel se o tom píše v bulváru a lůzři jsou nazýváni celebritami 😕

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání