Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda Miroslava v Liberci a mrtvola ve spacáku na dně Slap: Policie odhalila další nevyřešené případy

Autor: jel - 
3. března 2024
05:00

První březnový den kriminalisté zveřejnili stránku z policejního kalendáře, v němž každý měsíc připomínají dva nevyřešené případy. Doufají, že se díky tomu dozví nové informace, které by mohly přispět k objasnění událostí. Tento měsíc policisté připomněli vraždu z Liberce z roku 2000 a zastřeleného muže, který se našel na dně slapské přehrady o rok později.

V polovině března roku 2000 policie našla v bytě třiatřicetiletého Miroslava B. v Liberci tělo majitele bytu. Měl mnohačetná poranění a zemřel násilnou smrtí. „Poslední, kdo jej pravděpodobně viděl naživu, byl menší muž ve věku kolem 20 - 22 let se světlými vlasy,“ popsali policisté. Tohoto muže viděli svědci o tři dny dřív vybíhat z domu, kde se nacházel byt zavražděného. „Neříká vám tento příběh něco? Nevíte o někom, kdo by si mohl něco pamatovat?“ ptají se na závěr kriminalisté.

Zastřelený na dně nádrže

Druhý případ začali vyšetřovatelé řešit o rok později, když byla na dně vodní nádrže Slapy v blízkosti obce Nová Rabyně nalezena mrtvola muže. Ta byla v hloubce asi patnáct až dvacet metrů pod hladinou. Byla zabalená do spacího pytle a zatížená závažím. 

„Zemřelým je muž ve věku 40-45 let, výšky kolem 170 cm, který zemřel na následky střelných poranění. Na chrupu u něj byly zjištěny výplně používané v ČR,“ sdělili k tomu kriminalisté. Dodali, že muž měl také lehce vyklenutou nosní přepážku doprava.

„Za jakékoliv informace budeme rádi a můžete je zasílat na kalendar@pcr.cz. Všechny poznatky budeme předávat pracovní skupině Tempus, která se nevyřešeným případům věnuje,“ uvedla před časem policie. 

Video  Kde jsou? Anička (†9) odešla ze školy, domů už nevrátila.  - pdc, icp, Carvalho Čebotareva
Video se připravuje ...

MADONNA ( 3. března 2024 21:18 )

To asi jo... 🤔

Jiří Zvěřina ( 3. března 2024 12:19 )

Rakušan tam už dáááávno nemá co dělat...

Jiří Zvěřina ( 3. března 2024 12:19 )

Přehlídka totální policejní neschopnosti... Ať jsou radši měřit rychlost těsně před koncem obce, kam ani chodci nechodí... Navíc oba případy jsou promlčeny...

verka1 ( 3. března 2024 10:06 )

Na přehradách musí byt mrtvol.

UFO1 ( 3. března 2024 06:04 )

Policie by měla začít pracovat a analyticky myslet-FF,14 mrtvých,policisti berou výsluhy a boji se jit do akce, jičínský tuning.... Rakušan by měl odejít!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání