Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ozbrojenci zabili mafiánského bosse: Vraždu na objednávku zachytila kamera!

Autor: lim - 
17. ledna 2024
13:15

Bezpečnostní kamera zachytila vraždu jednoho z nejznámějších představitelů řecké mafie, známého jako „Ham“, kterého ozbrojenci zastřelili v jeho autě u čerpací stanice na jihu Athén. Podle dostupných informací se jednalo o nájemnou vraždu.

Vangelis Zampounis patřil k nejznámějším představitelům řecké mafie, proto podle odhadů policie byla za hlavu kmotra vypsaná odměna dosahující v přepočtu až 25 milionů korun. Již jednou ho policie zatkla jako člena zločinecké organice, která mimo jiné poskytovala ilegální ozbrojenou ochranku.

Video  Vraždu řeckého mafiánského bosse zachytila bezpečnostní kamera  - X.com/@nohidingreality
Video se připravuje ...

V roce 2018 se Ham stal obětí násilného útoku, který však shodou okolností přežil. Útočníci Zampounise čtyřikrát postřelili, na následky čehož šéf podsvětí málem vykrvácel. Záchranným složkám se ovšem podařilo krvácení zastavit a muže převézt do nemocnice. Stalo se tak měsíc předtím, než násilně zemřela také Katerina Anagnostaki, známá také jako Katerina Bela Mafia, která měla se Zampounisem udržovat milostný poměr. 

Tentokrát mafián osudu neunikl. Drastické video zachycuje dva muže, kteří do Hamova auta vypálí několik desítek ran. Vražda se stala u čerpací stanice v oblasti Neos Kosmos na jihu Athén. Vozidlo útočníků mělo podle policie odcizenou SPZ. O případu informoval portál Mononews.

Jednou z teorií ohledně motivu vraždy je odveta za zabití mafiánského rivala Vassilise Roubetise v červnu 2023.  Jiná verze poukazuje na přetrvávající napětí mezi domácími pašeráky tabákových výrobků a zahraničními mafiány, kteří dovážejí levné cigarety z Ukrajiny.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání