Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Kral brutálně ubodal vlastního dědečka. Mrtvolu příbuzného po činu odtáhl do sušárny!

Video se připravuje ...
Autor: icp, pdc, pma - 
1. února 2024
05:00

V listopadu roku 2012 se dvaadvacetiletý Martin Kral vydal k domu na Praze 5, kde bydlel jeho dědeček s družkou Naďou. Kral zazvonil na zvonek a příbuznému do mikrofonu sdělil, že mu jde vrátit vypůjčené peníze. Na chodbě ale dědečka napadl a pětkrát do něj bodl. Jeho mrtvolu schoval v sušárně a vydal se do bytu zavražděného, kde si chtěl obstarat další peníze. Nečekal ale, že uvnitř bude přítelkyně jeho dědečka. Za vraždu a pokus o vraždu Martin Kral od soudů odešel s trestem 24 let vězení.

Martin Kral byl už od puberty poměrně problémový. Vlastní babičku okradl už v deseti letech, prababičce zase bral bankovky a měnil je za falešné. Na žádné z brigád, kterou mu rodina dohodila, moc nevydržel. Nejvíce shovívavý byl s problémovým Kralem jeho dědeček. Ten se mladíka opakovaně zastával a půjčoval mu peníze. I jemu ale nakonec s vnukem došla trpělivost a přestal se s ním vídat. 

Video  Insta Crime Podcast: Martin Kral  - pdc, icp, Červený, Železný
Video se připravuje ...

Kral začal žít na ulici a vymýšlel způsob, jak si opatřit peníze. Vzpomněl si, že jeho dědeček před časem prodal za víc než milion korun dům. Částku si měl schovávat ve svém bytě na Praze 5, kam se Kral v listopadu 2012 vypravil. 

Když zazvonil na zvonek, příbuznému do mikrofonu sdělil, že mu jde vrátit vypůjčené peníze. Na chodbě domu Kral ale svého dědečka brutálně napadl a pětkrát jej bodl. Rány mladík směřoval do oblasti hrudníku, boku, ledvin a jater.

Mrtvolu dědečka Kral chladnokrevně odtáhl do sušárny, kde ji schoval a vydal se k bytu zavražděného. Nepředpokládal ale, že v něm narazí na seniorovu partnerku Naďu. I na ni zaútočil s nožem, naštěstí ženin křik přivolal souseda, který Krale plynovou pistolí vyštval z domu. Policie mladého vraha zakrátko dopadla nedaleko místa činu.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že si Kral několik dní před spácháním vraždy sepsal seznam, co si za peníze, které příbuznému ukradne, koupí. V plánu měl pořídit si drahé oblečení, koupit dárek přítelkyni Tereze, ale peníze plánoval prý využít i na zaplacení nájemného.

Městský soud v Praze za spáchanou vraždu a vraždu ve stádiu pokusu odsoudil Martina Krale ke 26 letům trestu odnětí svobody. Vrah se proti rozsudku odvolal. Odvolací soud verdikt a uložený trest Kralovi o dva roky zkrátil na 24 let.

Více o tomto případu se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravily moderátorky Tereza a Petra:

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání