Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: Bestie Hartmanová zadusila tři novorozence a schovala je do sklepa k bramborám. Dusíková je uškrtila tkaničkou!

Video se připravuje ...
Autor: icp, pdc, pma - 
11. ledna 2024
05:00

Jižní Moravou otřásly před více než 10 lety případy, ze kterých tuhne krev v žilách. V létě roku 2013 policie ve sklepě ve Vlasaticích na Brněnsku nalezla mrtvolky tří novorozenců. Ty jejich vlastní matka Michaela Hartmanová brutálně zavraždila a v igelitových taškách ukryla ve sklepě sousedního domu. Obdobný případ se odehrál i v roce 2015, kdy policie díky hlášení gynekologa našla na půdě domu v Dolních Dunajovicích rovněž ostatky tří novorozenců. Ty ze světa sprovodila jejich matka Anna Dusíková. Na oba případy se zaměřily moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza a Petra.

Měly být těmi, které je provedou životem, namísto toho jim ho vlastníma rukama vzaly. Řeč je o dvou matkách z jižní Moravy, které v letech 2013 až 2015 šokovaly celou zemi svou brutalitou a chladnokrevností.

Gynekolog pojal podezření

V průběhu roku 2013 se Michaela Hartmanová opakovaně nedostavila na plánované gynekologické prohlídky. Její lékař proto pojal podezření, že je něco špatně. Žena byla totiž tou dobou několik měsíců těhotná. Když se Hartmanovou vydala do místa bydliště ve Vlasaticích zkontrolovat porodní asistentka, žena ji vyhodila se slovy, že její dítě při porodu zemřelo.

Video  Insta Crime Podcast - Bestie Hartmanová zadusila tři zdravé novorozence. Dusíková své děti uškrtila tkaničkou, pak je pohodila na půdě!  - pdc, icp, Červený, Železný
Video se připravuje ...

Gynekolog ovšem zjistil, že Hartmanová v žádné nemocnici nebyla a zkontaktoval policii. Ta 18. července téhož roku nalezla mrtvolky celkem tří novorozenců. Všechny děti bestiální matka po porodu zadusila a v igelitkách schovala do sklepa sousední budovy u rodinného domu, kde běžně schovávala brambory. Všechna svá těhotenství se žena snažila maskovat volným oblečením. Motivem vraždy mohly být dluhy, které ženina rodina měla. Soud Hartmanové uložil trest ve výměře 22 let. 

Dítě schovala do pytle od psích granulí

Za krátkou dobu došlo na jižní Moravě k obdobně zrůdnému činu. Anna Dusíková byla závislá na drogách. Její partner prý děti nechtěl, a tak, když žena otěhotněla, rozhodla se potomků raději zbavit. ,,Bála jsem se, že přítele ztratím. Namluvila jsem mu, že kvůli zdravotním potížím nemůžu mít děti," uvedla u soudu Dusíková. 

První holčičku přivedla na svět na podzim roku 2012. Krátce po jejím narození ale Dusíková dcerku uškrtila košilkou, zabalila do deky a vložila do batohu, který uložila na půdě domu. O rok později se stejným způsobem zbavila i narozeného chlapečka, kterého taktéž v batohu uložila na stejné místo. V únoru 2015 přivedla na svět dalšího syna. Toho zcela bezcitně udusila v pytli od granulí pro psy.

Po porodu měla zdravotní problémy, přítel jí přivolal lékaře ze záchranné služby, který na místě zjistil, že žena rodila. Nenašel dítě, a tak přivolal policii. Policisté pak našli v domě ostatky novorozeňat. Soud Annu Dusíkovou za brutální vraždu vlastních potomků poslal za mříže na 24 let.

Více informací k oběma případům se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, kterou provádí moderátorky Tereza a Petra.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání