Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: V Lipně plavala nahá mrtvola. Vrah Gabriely dodnes uniká, podezřelý byl i Fritzl

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
21. prosince 2023
05:00

V srpnu roku 2007 pro mladý pár skončila procházka kolem lipenské přehrady děsivě. Dvojice totiž objevila v nádrži nahou mrtvolu, která měla jenom bílé tenisky. Ukázalo se, že šlo o prostitutku z Českokrumlovska Gabrielu S. (†42). Jejího vraha se bohužel dodnes nepodařilo vypátrat. Podle jedné z verzí byl do případu zapletený nechvalně proslulý Rakušan Josef Fritzl.

Gabriela S. byla původem ze Slovenska a byla matkou šesti dětí. U obce Skoronice na Českokrumlovsku poblíž dálnice E55 nabízela své sexuální služby. Ve vesnici byla dobře známá a přezdívalo se jí Čert. 

 

Fritzl i svědkyně

Naposledy ji viděla kolegyně 12. srpna 2007, když stála u auta s rakouskou poznávací značkou. Nevšimla si, zda nastoupila či ne. O čtyři dny později spatřil mladý pár při procházce kolem Lipna plavat ve vodě nahé ženské tělo. Ukázalo se, že jde právě o Gabrielu S., která byla zavražděna. Na těle měla šest bodnořezných ran.

Čeští kiriminalisté začali při vyšetřování případu spolupracovat i s rakouskou policií. Právě ta po pár týdnech zatkla podezřelého devětadvacetiletého muže. Přiznal se, že měl s Gabrielou pohlavní styk, po dobu vraždy ho ale krylo neprůstřelné alibi, a tak byl propuštěn. 

Vyšetřování bylo na mrtvém bodě, a proto byl případ odložen. Po čase však rakouská média upozornila na možného podezřelého. Tím byl nechvalně proslulý násilník Josef Fritzl, který dlouhé roky držel ve sklepě a znásilňoval vlastní dceru. Na základě DNA ho nakonec kriminalisté jako podezřelého vyloučili.

Až po osmi letech se objevila korunní svědkyně, která tvrdila, že viděla, jak se vrah s přezdívkou Báno zbavuje těla v přehradě. Nic neřekla, protože měla obavy o svůj život. Policii se ani u této stopy nepodařilo zjistit, kdo Gabrielu zabil.

Více o tomto případu se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu:

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání