Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Podcast: Vlastimil před Štědrým dnem zavraždil bratra i švagrovou. Nahé tělo ženy hodil do septiku

Video se připravuje ...
Autor: icp, pdc, jel - 
16. listopadu 2023
05:00

Vlastimil Novotný žil roky se svým bratrem Kamilem (†52) a jeho ženou Martou (†51) v rodinném domě v Napajedlech ve Zlínském kraji. Nebyly mezi nimi ale dobré vztahy a vše vyvrcholilo den před Štědrým dnem roku 2008. Vlastimil pár zavraždil. Tělo Marty svlékl a hodil do septiku, zahladil stopy a poslal dcerám obětí zprávu s přáním hezkých svátků.

Dům v Napajedlech patřil manželskému páru, který obýval spodní patro. Vlastimil Novotný u nich byl v nájmu už od roku 1989 a bydlel v horním patře. Podle svědků ale Marta s Kamilem holdovali alkoholu a žili ve špíně. Kvůli tomu se s nimi jedna z dospělých dcer nestýkala. Také mezi manželi mělo často docházet k potyčkám, do kterých byl někdy vtažen i Vlastimil.

Osudný den, 23. prosince 2008, přišli manželé za Vlastimilem s tím, že mu chtějí popřát k narozeninám. Během oslavy trojice vypila údajně asi tři litry vodky a pak došlo na hádky. Kamil měl bratrovi pohrozit vystěhováním a šel si lehnout na gauč. „Když jsem ho uviděl, jak tam spí, najednou ve mně něco přeskočilo. Vytáhl jsem polštář z pod jeho hlavy a dal mu jej na ústa. Nebránil se, jen trochu hýbal rukama,“ popsal později Vlastimil.

Pak vešla do pokoje Marta a začala křičet, že zavolá policii. Muži došlo, že se musí zbavit nepohodlného svědka a zavraždit i ji. Švagrovou chytil pod krkem, rychle se natáhl po provázku a uškrtil ji. Bratrovo tělo dal za dveře domu a švagrovou svlékl a její tělo hodil do septiku.

Ženino oblečení a polštář, kterým bratra udusil, spálil v kotli. Následující den uklidil celý dům, dcerám zavražděných poslal SMS s přáním pěkných Vánoc a šel spát. Další den prý netušil, co provedl, protože během úklidu stále popíjel alkohol. Vše mu došlo, až když uviděl mrtvolu bratra. 

Jak se pak snažil Vlastimil celý čin zamaskovat, aby na něj nepadlo podezření, i jak to vypadalo u soudu, se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravily moderátorky Tereza a Petra.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání