Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: Vrah s přezdívkou „Anděl“ zamkl seniorku ve skříni. Stará paní trpěla hodiny!

Video se připravuje ...
Autor: pdc, icp, jel - 
28. září 2023
05:00

Michalu Semanskému, který v roce 2011 žil v Týništi nad Orlicí, od dětství přezdívali Anděl kvůli jeho blonďatým a kudrnatým vlasům. Jako anděl se ale nechoval, ve skutečnosti totiž kvůli penězům neváhal chladnokrevně zavraždit tři seniory. Jedna z jeho obětí navíc trpěla dlouhé hodiny než zemřela zamčená ve skříni.

Podle sousedů a známých byl Semanský trochu nesmělý a jednoduchý člověk, když ale pil alkohol, dokázal být nevyzpytatelný. V minulosti byl odsouzen za podvod a hlavně měl obrovské dluhy jak u banky, tak u známých. Právě kvůli penězům nakonec dokonce i vraždil. Po prvních dvou vraždách ale policii unikl, na vše se přišlo až poté, co zabil třetího člověka.

Video  Insta crime podcast: Vrah Semanský s přezdívkou „Anděl“ zamkl seniorku ve skříni, smrti neunikli ani příbuzní.  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

V lednu roku 2012 přivezl muž z Týniště nad Orlicí sousedce, která bydlela na okraji obce, nákup. Chtěl se jí ještě zeptat, zda nepotřebuje něco dalšího, všiml si ale rozbitého okna a rozhodl se vejít dovnitř ženu zkontrolovat. Narazil na zamčenou skříň s klíčem ve dveřích. Když ji odemkl, čekal ho skutečný šok, uvnitř našel seniorku bez známek života. Podle znalců se starší paní ve skříni udusila a před smrtí hodiny trpěla.. Skříň byla velká a těžká, takže žena, které bylo přes sedmdesát let, nedokázala dveře vyrazit.

Policie zjistila, že důchodkyni už neznámý zloděj okradl o měsíc dříve, v prosinci 2011. Seniorka od té doby trpěla psychickými problémy. Kriminalisté brzy zjistili, že za oběma vloupáními i vraždou stál Michal Semanský. Když ho zatkli, vyšla najevo další hrozná pravda. Tohle byla totiž už třetí vražda, kterou Semanský spáchal. I v předchozích dvou případech zabíjel jenom kvůli penězům a neváhal se zbavit ani vlastních příbuzných. Zavraždil dva své strýce. Ani jeden z nich mu totiž nechtěl půjčit peníze. 

U prvního strýce hrozný zločin Semanský zamaskoval požárem, tělo druhého vhodil do studny. Navíc hrozných zločinů zjevně ani nelitoval, při vyšetřování prý řekl: „No jo, 36 let nic a pak takováhle ptákovina“. Zmíněnou „ptákovinou“ měl přitom na mysli tři surové vraždy. Soud ho nakonec poslal za mříže na doživotí.

Více o tomto případu se dozvíte v nejnovější epizodě Insta Crime Podcastu, který si pro vás připravily moderátorky Tereza a Petra.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání